Bilder |
---|
Beskrivelse |
Toscanainspirert pasta |
Ingredienser |
500 g cherrytomater, gjerne både gule og røde 250 g orzo-pasta 300 gr (3 stk) rå salsiccia (Italiensk pølse) 3 fedd hvitløk 1 løk 90 g grønnkål (veid uten stilk) 90 gr grønne oliven (veid uten sten) En neve fersk timian 3 kvister fersk rosmarin Zest fra 1 sitron 100-150 gr pecorino 300 ml kremfløte/matfløte 500 gr kyllingkraft 3 skiver sitron |
Fremgangsmåte |
Del tomatene i to og legg med snittflaten opp på et bakebrett. Dryss over litt flaksalt og olivenolje, og bak på 200 grader i ca 30 minutter. Har du tid baker du dem i 4 timer på 100 grader. Ha pasta i en ildfast form. Ha i pølse i små biter (uten skinn), oliven i skiver, finhakket løk og hvitløk. Ha i de bakte tomatene. Riv over skallet fra en sitron og dryss over urtene og halvparten av osten. Hakk grønnkålen og ha i. Hell over kraft og fløte. Dryss på resten av osten. Bak i ovnen på 210 grader i ca 40 minutter. Dytt grønnkålen forsiktig ned i kraft/fløteblandingen et par ganger underveis i steketiden slik at den ikke svir seg. Del sitronskiver i biter og bland inn i den ferdige retten. Nok til 3-4 personer. Server gjerne med en salat av appelsin, fennikel og ristede pinjekjerner.. Et godt brød med smør er også nydelig tilbehør. Grønnkålchips gjør seg også godt som topping her! |
Inspirasjon |
Besøk på vingården Fèlsina sommeren 2023 inspirerte til å utvikle denne oppskriften som julegaveoppskrift. |
Vintips |
Fèlsina Berardenga Chianti Classico |
Kommentar |
Tips&Trix, og alternativ - Væske: du velger selv balansen mellom kraft og fløte. Mye fløte gir kremet konsistens og masse god smak! Retten blir mektigere, fyldigere og mer smaksrik. Men den blir også mektigere, tyngre og mer kaloririk. Med mer kraft blir retten lettere, mer proteinrik, mindre meierifett og færre kalorier. Dublin velge kun kraft og ikke noe fløte eller omvendt. - Om du ikke har tid til å bake tomater bruker du soltørkede tomater eller semitørkede tomater i stedet. Ikke vær redd for å bruke mye! - Glad i anissmaken i salsiccia? Forsterk denne ved å drysse over 1/2 ts anisfrø! - Ikke del pølsene i for små biter. Større biter gir mer interessant konsistens. - Du kan bytte ut orzo med ris for en glutenfri variant. Den får en litt annen smak og konsistens. Bruk litt mer væske og litt lengre koketid. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: torsdag 02.11.2023. Sist endret: mandag 11.12.2023. |