Bilder |
---|
Beskrivelse |
Høstglede! |
Ingredienser |
2 sjalottløk (100 gr ferdig hakket) 3 dl eplemost Tre striper sitronzest 1 stor kvist rosmarin 5 dl kyllingkraft 1,5 dl rørosrømme 2 ts maizenna 0,5 dl vann Salt og pepper 2 små norske epler, finkuttet Finhakket fersk rosmarin |
Fremgangsmåte |
Finhakk sjalottløken og stek i ørlitt olje på middels varme til den er blank. Ha i eplemost, rosmarin og sitronskall og reduser til det meste av vesken er fordampet. Ha i kyllingkraft og reduser ned til du har ca 2 dl. Bland inn rømmen og kok opp. Om du vil ha en noe tykkere saus så kan du tykne den slik: Bland maizenna og vann, og tilsett litt etter litt i den kokende sausen mens du rører godt inntil du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Ha i rosmaring og finhakkede epler. Eplebitene skal være varme men sprøe ved servering. Koker du for lenge etter at eplene er i får du eplemos, og det er ikke det vi ønsker her. |
Vintips |
Vi drakk Cordier Saint Veran En Faux til denne retten, og den passet godt. |
Kommentar |
Server denne sausen til smørstekte kyllingbryst. Tilbehør kan være Pommes Maximes og stekte grønnsaker (vi stekte østerssopp, og hadde i strimlet gulrot og aspargesbønner. For å flørte med vinen hadde vi også pinjekjerner i grønnsakene) |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: mandag 02.10.2023. Sist endret: mandag 02.10.2023. Kategori: Hovedrett, Tilbehør |