Høstkylling med eplesaus

Bilder
Kyllingbryst med eplesaus, høstgrønnsaker og Pommes Maximes
Kyllingbryst med eplesaus, høstgrønnsaker og Pommes Maximes
Beskrivelse
Høstglede!
Ingredienser
2 sjalottløk (100 gr ferdig hakket)
3 dl eplemost
Tre striper sitronzest
1 stor kvist rosmarin

5 dl kyllingkraft

1,5 dl rørosrømme

2 ts maizenna
0,5 dl vann

Salt og pepper

2 små norske epler, finkuttet
Finhakket fersk rosmarin
Fremgangsmåte
Finhakk sjalottløken og stek i ørlitt olje på middels varme til den er blank. Ha i eplemost, rosmarin og sitronskall og reduser til det meste av vesken er fordampet.

Ha i kyllingkraft og reduser ned til du har ca 2 dl. Bland inn rømmen og kok opp.

Om du vil ha en noe tykkere saus så kan du tykne den slik: Bland maizenna og vann, og tilsett litt etter litt i den kokende sausen mens du rører godt inntil du har ønsket konsistens.

Smak til med salt og pepper. Ha i rosmaring og finhakkede epler. Eplebitene skal være varme men sprøe ved servering. Koker du for lenge etter at eplene er i får du eplemos, og det er ikke det vi ønsker her.
Vintips
Vi drakk Cordier Saint Veran En Faux til denne retten, og den passet godt.
Kommentar
Server denne sausen til smørstekte kyllingbryst. Tilbehør kan være Pommes Maximes og stekte grønnsaker (vi stekte østerssopp, og hadde i strimlet gulrot og aspargesbønner. For å flørte med vinen hadde vi også pinjekjerner i grønnsakene)
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Kyllingbryst med eplesaus, høstgrønnsaker og Pommes Maximes
Kyllingbryst med eplesaus, høstgrønnsaker og Pommes Maximes
Løk og urter gir fin bunn til sausen
Løk og urter gir fin bunn til sausen
Reduksjon maksimerer smakene
Reduksjon maksimerer smakene
Pommes Maximes
Pommes Maximes
Om
Registrert: mandag 02.10.2023.
Sist endret: mandag 02.10.2023.
Kategori: Hovedrett, Tilbehør