Pistasj- og sitronkjeks

Bilder
Smelter på tungen…
Smelter på tungen…
Beskrivelse
Wienervirvler - eller wienerkranser om du vil
Ingredienser
200 gr romtemperert smør
50 gr melis
200 gr hvetemel
50 gr pistasjnøtter, malte
1 ts vaniljeekstrakt

Topping:
Smeltet sjokolade
Hakkede pistasjnøtter
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180°C

Pisk det myke smøret sammen med melis til blandingen blir lett og luftig.

Tilsett pistasj, vaniljeekstrakt, bland godt.

Tilsett hvetemelet og bland godt men raskt og uten å røre for mye. For mye røring gir feil konsistens på kjeksene.

Fyll deigen l en sprøytepose med en stjernespiss og sprøyt ut fine rundinger, eller andre former om du ønsker.

Bak kjeksene i ca. 10-12 minutter, eller til de er lett gylne langs kantene.

Avkjøles på bakepapiret i noen minutter før du forsiktig legger dem på en bakerist for å avkjøles helt.

Når kjeksene er avkjølt, kan du dyppe enden av hver kjeks i smeltet sjokolade og drysse på nøtter.
Inspirasjon
Tawny port!
Late harvest Riesling
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Smelter på tungen…
Smelter på tungen…
Dekorer gjerne med sjokolade og nøtter - både for smak og utseende
Dekorer gjerne med sjokolade og nøtter - både for smak og utseende
Gyldne og fristende!
Gyldne og fristende!
Hele fatet fullt!
Hele fatet fullt!
Om
Registrert: lørdag 09.09.2023.
Sist endret: lørdag 09.09.2023.
Om: Vegetar
Kategori: Kake