Bilder |
---|
Beskrivelse |
Wienervirvler - eller wienerkranser om du vil |
Ingredienser |
200 gr romtemperert smør 50 gr melis 200 gr hvetemel Zest fra en stor sitron 50 gr pistasjnøtter, malte 1 ts vaniljeekstrakt Topping: Smeltet sjokolade Hakkede pistasjnøtter |
Fremgangsmåte |
Forvarm ovnen til 180°C Pisk det myke smøret sammen med melis til blandingen blir lett og luftig. Tilsett malt pistasj, vaniljeekstrakt, og zest og bland godt. Tilsett hvetemelet og bland godt men raskt og uten å røre for mye. For mye røring gir feil konsistens på kjeksene. Fyll deigen l en sprøytepose med en stjernespiss og sprøyt ut fine rundinger, eller andre former om du ønsker. Bak kjeksene i ca. 10-12 minutter, eller til de er lett gylne langs kantene. Avkjøles på bakepapiret i noen minutter før du forsiktig legger dem på en bakerist for å avkjøles helt. Når kjeksene er avkjølt, kan du dyppe enden av hver kjeks i smeltet sjokolade og drysse på nøtter. |
Inspirasjon |
Tawny port! Late harvest Riesling |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 09.09.2023. Sist endret: lørdag 06.09.2025. Om: Vegetar Kategori: Kake |