Bilder |
---|
Ingredienser |
100 gr smør 45 gr sukker (farin) 40 gr lyst muscovadosukker 40 gr golden sirup 135 gr hvetemel 1/2 ts natron 1 ts vaniljesukker 1,5 ts nykvernet kardemomme + litt til strøssel |
Fremgangsmåte |
Ha alle ingrediensene i en food prosesser og kjør til deigen såvidt samler seg. Ikke kjør for lenge, da får kakene feil konsistens. Vær obs på å ikke ha sirupen nederst - for da blir den liggende der... Ha den oppå melet for eksempel. Rull deigen ut til to pølser, og legg dem på et bakepapirkledd bakebrett. Klem dem litt flate. Dryss på kardemomme. Du kan også ha på et ørlite saltdryss. Stek på 180 gr varmluft/200 gr over og undervarme. Stek i mellom 12 og 15 minutter. La kakene svalne et minutt før du deler dem i skiver på skrå. Avkjøl på brettet, og oppbevar i tett kakeboks. |
Inspirasjon |
https://brinkenbakar.se/kardemummasnittar/ |
Vintips |
Tawny portvin. Variantene under har egne vintips. |
Kommentar |
En variant av denne kan lages ved å tilsette tørket frukt, sjokolade, krydder og/eller nøtter. For eksempel denne julevarianten: Lag deigen som over. Ha over i en bolle og tilsett grovhakket: - 30 gr hasselnøtter - 55 gule rosiner - 50 gr mørk sjokolade - 30 gr valnøtter - 30 gr tørkede tranebær - 1 knivsodd malt nellik - 1 knivsodd malt spisscumi- 1 knivsodd malt muskatnøtt - 1/2 ts hvit pepper - 1/2 ts kanel Bruk bare 1/2 ts kardemomme i stedet for det som står i hovedoppskriften. Bytt ut golden sirup med daddelsirup. Følg ellers oppskriften over. Server med portvin (en rubyvariant) —- En annen variant som smaker godt av nøtter og tørket frukt, men som er uten krydder: - 20 gr hasselnøtter - 20 gr valnøtter - 30 gr pistasjnøtter - 30 gr gule rosiner - 30 gr tørkede tranebær Grovhakk ingrediensene og bland inn i deigen. Stek som vanlig. Dryss på litt flaksalt før steking. Denne vil passe fint til en eldre Vin doux naturel |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: onsdag 06.09.2023. Sist endret: onsdag 22.11.2023. Om: Vegetar |