Kardemommekaker à la Brinken

Bilder
Seige kardemommeduftene cookies
Seige kardemommeduftene cookies
Ingredienser
100 gr smør
45 gr sukker (farin)
40 gr lyst muscovadosukker
40 gr golden sirup
135 gr hvetemel
1/2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1,5 ts nykvernet kardemomme + litt til strøssel
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en food prosesser og kjør til deigen såvidt samler seg. Ikke kjør for lenge, da får kakene feil konsistens.

Vær obs på å ikke ha sirupen nederst - for da blir den liggende der... Ha den oppå melet for eksempel.

Rull deigen ut til to pølser, og legg dem på et bakepapirkledd bakebrett. Klem dem litt flate. Dryss på kardemomme. Du kan også ha på et ørlite saltdryss.

Stek på 180 gr varmluft/200 gr over og undervarme. Stek i mellom 12 og 15 minutter.

La kakene svalne et minutt før du deler dem i skiver på skrå.

Avkjøl på brettet, og oppbevar i tett kakeboks.
Inspirasjon
https://brinkenbakar.se/kardemummasnittar/
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Seige kardemommeduftene cookies
Seige kardemommeduftene cookies
Om
Registrert: onsdag 06.09.2023.
Sist endret: onsdag 06.09.2023.
Om: Vegetar
Kategori: Kake