Seige sjokoladesnitter à la Brinken

Bilder
Sjokoladepinner
Sjokoladepinner
Ingredienser
100 gr smør
45 gr sukker (farin)
40 gr lyst muscovadosukker
40 gr golden sirup
135 gr hvetemel
1/2 ts natron
20 gr kakaopulver

Topping
1 egg
4 ss hakkede nøtter
1/2 ts flaksalt
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en food prosesser og kjør til deigen såvidt samler seg. Ikke kjør for lenge, da får kakene feil konsistens.

Vær obs på å ikke ha sirupen nederst - for da blir den liggende der... Ha den oppå melet for eksempel.

Rull deigen ut til to pølser, og legg dem på et bakepapirkledd bakebrett. Klem dem litt flate. Pensle med egg og dryss på hakkede nøtter og flaksalt.

Stek på 180 gr varmluft/200 gr over og undervarme. Stek i mellom 12 og 15 minutter.

La kakene svalne et minutt før du deler dem i skiver på skrå.

Avkjøl på brettet, og oppbevar i tett kakeboks.
Inspirasjon
https://brinkenbakar.se/sega-chokladsnitt/
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Sjokoladepinner
Sjokoladepinner
Om
Registrert: onsdag 06.09.2023.
Sist endret: onsdag 06.09.2023.
Om: Vegetar
Kategori: Kake