Svinekjake-ragu

Bilder
Svinekjakeragu med tagliatelle
Svinekjakeragu med tagliatelle
Ingredienser
1 kg svinekjaker
4 løk
4 gulrøtter
4 stilker stangselleri
4 bokser gode hermetiske tomater
4 dl rødvin
4 ss tomatpuré

Til slutt: Salt, pepper, balsamico og urter etter smak
Fremgangsmåte
Her er en forbedret versjon av forklaringen for å lage ragu til en kokebok:

"Stek svinekakene i olje til de er grundig brunet, dette legger til rike smaker i retten. For å oppnå best resultat, unngå å overfylle pannen med kjøtt. Etter hver runde med steking, bruk rødvin til å løsne de deilige smakene som har festet seg til pannen. Ha både de brunede kakene og rødvinen over i en ovnsikker kjele.

Når alle kakene har fått den perfekte bruningen og du har kokt ut pannen for siste gang, tilsetter du de gjenværende ingrediensene i kjelen og lar det hele koke opp. Sørg for at grønnsakene er fint kuttet for å sikre en jevn smak.

Plasser den hele gryten med lokk i stekeovnen på 100-110 grader i omtrent fire til fem timer. Hvis du ønsker å la smakene utvikle seg enda mer, kan du gjerne la det stå lengre, men reduser da temperaturen litt.

Når middagstiden nærmer seg, ta gryten ut av ovnen og juster smaken med salt, pepper, balsamico og urter etter ønske.

Server retten sammen med bred pasta som pappardelle eller tagliatelle, eller med deilig potetmos.
Vintips
Chianti Classico
Kommentar
En variant om du ikke får tak i svinekjaker er å bruke nakke av svin eller villsvin.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Svinekjakeragu med tagliatelle
Svinekjakeragu med tagliatelle
Rå svinekjaker
Rå svinekjaker
Brunede kjaker
Brunede kjaker
Svak varme og lang tid gjør kjøttet så mørt at det kan spises med skje
Svak varme og lang tid gjør kjøttet så mørt at det kan spises med skje
Om
Registrert: søndag 13.08.2023.
Sist endret: lørdag 26.08.2023.
Om: Glutenfri, melkefri