Svinekjake-ragu

Bilder
Svinekjakeragu med tagliatelle
Svinekjakeragu med tagliatelle
Ingredienser
1 kg svinekjaker
4 løk
4 gulrøtter
4 stilker stangselleri
4 bokser gode hermetiske tomater
4 dl rødvin
4 ss tomatpuré

Til slutt: Salt, pepper, balsamico og urter etter smak
Fremgangsmåte
Kutt grønnsakene i små terninger.

Stek svinekjakene i olje til de er godt brunet. Dette steget gir mye ekstra smaker i retten. «Bruning» betyr ikke at kjøttet går fra rødt til grått - men at du steker det På god varme slik at du får en mørk og brun stekeskorpe.

For å oppnå best resultat, unngå å overfylle pannen med kjøtt. Legg kjøttet over i en ovnssikker kjele. Etter hver runde med steking, bruk litt rødvin til å koke ut pannen - det løsner de deilige smakene som har festet seg i bunnen, og unngår at dette svir seg fra stekerunde til stekerunde. Ha også dette over i kjelen sammen med kjøttet.

Når alle kjakene har fått den perfekte bruningen og du har kokt ut pannen for siste gang, tilsetter du de gjenværende ingrediensene i kjelen og lar det hele koke opp.

Plasser den hele gryten med lokk i stekeovnen på 100-110 grader i omtrent fire til fem timer. Hvis du ønsker å la smakene utvikle seg enda mer, kan du gjerne la det stå lengre, men reduser da temperaturen litt.

Når middagstiden nærmer seg, ta gryten ut av ovnen og juster smaken med salt, pepper, balsamico og urter etter ønske.

Dersom du synes sausen er litt for tynn, kan du ta selve kjøttet ut av gryten og koke inn sausen litt. Eventuelt kan du tykne den med en maizennajevning.

Server retten sammen med bred pasta som pappardelle eller tagliatelle, eller med deilig potetmos.
Vintips
Chianti Classico
Kommentar
En variant om du ikke får tak i svinekjaker er å bruke nakke av svin eller villsvin.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Svinekjakeragu med tagliatelle
Svinekjakeragu med tagliatelle
Rå svinekjaker
Rå svinekjaker
Brunede kjaker
Brunede kjaker
Svak varme og lang tid gjør kjøttet så mørt at det kan spises med skje
Svak varme og lang tid gjør kjøttet så mørt at det kan spises med skje
Om
Registrert: søndag 13.08.2023.
Sist endret: søndag 27.04.2025.
Om: Glutenfri, melkefri