Bilder |
---|
Ingredienser |
Gravlaks 200 gr salma backloin 1 ts sukker 2 ts salt Noen kvister dill To medium store bakte rødbeter 2 ss limoncello Filoskall 4 filoark 50 gr smør Saus 1 eggeplomme Zest og saft fra 1/2 sitron 2 dl olivenolje En ss av rødbetene fra gravlaksen Gelélokk 0,5 dl limoncello 0,5 dl vann 1/4 ts agar agar Rødbeteperler Saften fra gravlaks-rødbetene 1/4 ts agar agar 2 dl olje Pynt/ dill og kjørvel |
Fremgangsmåte |
Laksen Riv rødbetene og ha halvparten i en liten form. Hell på 1 ss limoncello. Legg på et par dillkvister. Bland sukker og salt og fordel over hele laksefileten. Legg laksen i formen. Ha på en ss limoncello til, noen dillkvister og resten av rødbetene. Dekk med matpapir eller plast og legg på en vekt på ca 1 kg - for eksempel en melkekartong. La hvile i kjøleskap over natten. Skjær tynne skiver av laksen og legg 3-4 av dem på plastfolie. Legg litt rødbetestrimler på og samle plasten og lag en kule. Legg kaldt i minst en time. Lag 8 kuler. Filoskall Pensle filoark med smeltet smør, og legg arkene i fire lag. Kutt ut sirkeler og legg på opp-ned sandkakeformer. Legg nye sandkakeformer oppå. Stek på 200 grader i ca 15 minutter til de er gyldne. Avkjøl på rist. Saus Ha en eggeplomme, skall og zest fra sitronen, olje og rødbeter i et høyt glass og kjør til majones med en stavmikser. Smak til. Gelelokk Kok opp vann og limoncello raskt og ha i agar agar. Hell i en form som gir et par mm lag med gelé. Sett kaldt. Rødbetperler Avkjøl oljen i en fryser i en time. Klem saften fra rødbetene fra gravlaksen - ca 1 dl. Ha i en kjele og kok opp. Bland med 1/4 ts agar agar. Ha i en flaske. Hell den iskalde oljen i et høyt glass. Drypp rødbetsaften dråpe for dråpe ned i oljen. Hell dem i en sil og skyll raskt i kaldt vann. |
Vintips |
Champagne Chablis 1er cru |
Kommentar |
Ha saus i filoskallet, og legg litt revet rødbete fra graveprosessen på sausen. Legg på en laksekule. Dekk kulen med en gelé-sirkel. Pynt med rødbetkuler og urter. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 05.08.2023. Sist endret: søndag 06.08.2023. Om: Glutenfri Kategori: Amuse-bouche, Forrett |