Grovt flettebrød

Bilder
Helgrovt flettebrød
Helgrovt flettebrød
Ingredienser
500 gr grovmalt sammalt hvete
3 - 3,5 dl vann
1 egg
1 ts bakepulver
10 gr salt
15 gr honning
1 pk tørrgjær

1 ekstra egg til pensling
Fremgangsmåte
Bland alt, elt i ca 10 minutter.
Hev i ca 1 time.

Del deigen i tre emner, trill til pølser og flett dem sammen.

Legg fletten på et bakepapirkledd bakebrett, dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og etterhev i ca 30 minutter. Sett stekeovnen på max, over- og undervarme.

Pensle med egg, og dryss på eventuell topping som krydder, flaksalt eller frø.

Sett ovnen ned til 200 grader og stek brødet i ca 20 minutter. Brødet er ferdig når det er gyllent både over og under, og høres hult ut når du dunker forsiktig på skorpen under.

La brødet kjølne noe på rist før du skjærer i det.
Kommentar
Når vi baker med en så grov melblanding kan det være ok å gi gjæren litt hjelp til å gi et mer fluffy brød. Her kommer egget og bakepulveret inn. Brødet løfter seg mer i ovnen med disse hjelpe-ingrediensene i deigen.



Du kan sløyfe både egg og bakepulver. Ha da i 0,5-1 dl ekstra vann. Brødet vil bli noe mer kompakt.



Et fluffy brød blir fortere tørt enn et mer kompakt brød. Bruker du egg og bakepulver i deigen er det aller best å spise opp brødet samme dag som det er stekt, men det er godt dagen etter også!
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Helgrovt flettebrød
Helgrovt flettebrød
Deigen er ferdig eltet og klar for heving.
Deigen er ferdig eltet og klar for heving.
Du kan flette med tre eller flere emner
Du kan flette med tre eller flere emner
Flettet brød klart for etterheving
Flettet brød klart for etterheving
Om
Registrert: torsdag 03.08.2023.
Sist endret: torsdag 03.08.2023.
Om: Vegetar, melkefri
Kategori: Tilbehør, Frokost