Bilder |
---|
Beskrivelse |
Bringebær i svingene |
Ingredienser |
200 g smør 6 dl melk 2 pk tørrgjær 800 gr hvetemel 200 gr grov sammalt hvete 230 gram sukker 1 ts salt 3 ts kardemomme 1 ts bakepulver 300 gr friske bringebær Zest fra 1 sitron 300 gr vaniljekrem 50-100 gr mandelflak Fløte til pensling (eller egg eller melk) |
Fremgangsmåte |
Smelt smør og ha i melken og sukkeret. Pass på at temperaturen ikke overstiger 37 grader. Den kan godt bære kaldere. Ha alt det tørre i en mixebolle, og bland godt. Ha så i den tempererte væsken og elt. Deigen skal slippe kanten av miksebollen såvidt. Er den for våt så ha i litt ekstra mel, er den tørr så ha i litt ekstra væske. Elt i ca 10-15 minutter, eller til deigen er elastisk. Dekk til deigen godt, og la den heve i ca 1 time. Ta deigen ut på benken, og kna den lett sammen. Kjevle ut til en tynn leiv. Dekk med vaniljekrem, sitronzest og bringebær. La den ene ytterste kanten på langsiden være uten krem og fordel bringebærene på halve leiven (se bilde) - slik blir det mye enklere å rulle og å knipe sammen kanten når du har rullet leiven. Rull, og knip kanten godt fast. Del i tykke skiver og sett på bakepapir. Dekk godt til med kjøkkenkled. Hev i ca 1/2 time til. Sett ovnen på 230 grader slik at den er god og varm når bollene har hevet ferdig. Pensle med fløte/melk/sammenvispet egg, og dryss på mandelflak. Stek bollene midt i ovnen i ca 10-15 minutter, til de er gyldne. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: mandag 31.07.2023. Sist endret: mandag 31.07.2023. Om: Vegetar Kategori: Kake |