Grovere boller med vaniljekrem og bringebær

Bilder
Bolle-kake
Bolle-kake
Beskrivelse
Bringebær i svingene
Ingredienser
200 g smør
6 dl melk
2 pk tørrgjær
800 gr hvetemel
200 gr grov sammalt hvete
230 gram sukker
1 ts salt
3 ts kardemomme
1 ts bakepulver

300 gr friske bringebær
Zest fra 1 sitron
300 gr vaniljekrem
50-100 gr mandelflak

Fløte til pensling (eller egg eller melk)
Fremgangsmåte
Smelt smør og ha i melken og sukkeret. Pass på at temperaturen ikke overstiger 37 grader. Den kan godt bære kaldere.

Ha alt det tørre i en mixebolle, og bland godt. Ha så i den tempererte væsken og elt. Deigen skal slippe kanten av miksebollen såvidt. Er den for våt så ha i litt ekstra mel, er den tørr så ha i litt ekstra væske. Elt i ca 10-15 minutter, eller til deigen er elastisk. Dekk til deigen godt, og la den heve i ca 1 time.

Ta deigen ut på benken, og kna den lett sammen. Kjevle ut til en tynn leiv. Dekk med vaniljekrem, sitronzest og bringebær. La den ene ytterste kanten på langsiden være uten krem og fordel bringebærene på halve leiven (se bilde) - slik blir det mye enklere å rulle og å knipe sammen kanten når du har rullet leiven. Rull, og knip kanten godt fast.

Del i tykke skiver og sett på bakepapir. Dekk godt til med kjøkkenkled. Hev i ca 1/2 time til. Sett ovnen på 230 grader slik at den er god og varm når bollene har hevet ferdig.

Pensle med fløte/melk/sammenvispet egg, og dryss på mandelflak. Stek bollene midt i ovnen i ca 10-15 minutter, til de er gyldne.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Bolle-kake
Bolle-kake
Klare for å etterheve
Klare for å etterheve
La den ytterste kanten være uten krem, og fordel bærene på halve leiven.
La den ytterste kanten være uten krem, og fordel bærene på halve leiven.
Boller pyntet med blomster
Boller pyntet med blomster
Om
Registrert: mandag 31.07.2023.
Sist endret: mandag 31.07.2023.
Om: Vegetar