Eltefrie hamburgerbrød med potet

Bilder
Hamburgerbrød med potet
Hamburgerbrød med potet
Ingredienser
250 gr kalde kokte poteter. Kan godt ha skallet på.
450 gr hvetemel
50 gr rugmel, finmalt
1/2 ts tørrgjær
1 sa sukker
150 gr smeltet smør
1 egg
2 dl melk
10 gr salt

1 egg til pensling
Saltflak eller sesamfrø til topping
Fremgangsmåte
Ha mel, sukker og gjær i en bolle. Mos potetene - helst med en potetpresse - og bland forsiktig inn i melet.

Smelt smør. Ha i melken. Visp inn egget.

Bland inn det bløte inn i melblandingen. Du trenger ikke elte, men deigen skal være samlet. Dekk til og la stå i ca 30 minutter.

Ha i salt - knip det inn, ved å strø saltet over deigen og bruk to fingre til å klype gjennom hele deigen. Gjenta ca 5 ganger til alt saltet er integrert i deigen.

Dekk til og la deigen heve på benken i ca 12 timer (over natten)

Kjevle deigen ut til en tykk leiv. Stikk ut emner, avhengig av hvor store brød du ønsker. Dersom leiven er ca 15 mm tykk får du 20 emner med en utstikker på 8 cm. Dette er tynne og litt små brød. Passer ypperlig for sliders. For store burgere bruker du tykkere leiv og større utstikker. Du kan trille boller og så klemme dem flate også om du synes det er enklere.

Legg på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og etterhev i ca 1 time.

Pensle med egg, dryss på sesamfrø eller saltflak. Stek på 220 grader varmluft i ca 10-20 minutter (avhengig av størrelsen) De er ferdig stekt når de er gyldne på toppen OG på bunnen.

Legg på rist slik at brødene kjølner før bruk.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Hamburgerbrød med potet
Hamburgerbrød med potet
Dette er størrelsen på brødene om du lager 20 emner.
Dette er størrelsen på brødene om du lager 20 emner.
Toppet med flaksalt, sorte og hvite sesamfrø
Toppet med flaksalt, sorte og hvite sesamfrø
Gyldne og myke burgerbrød
Gyldne og myke burgerbrød
Brødene er ferdigstekt når de er gyldne også under
Brødene er ferdigstekt når de er gyldne også under
Saftige rosastekte burgere
Saftige rosastekte burgere
Cheeseburgere
Cheeseburgere
Om
Registrert: lørdag 08.07.2023.
Sist endret: søndag 09.07.2023.
Om: Vegetar