Hamburgere, Hestonstyle

Bilder
Grillede cheeseburgere
Grillede cheeseburgere
Ingredienser
800 gr karbonadedeig
12 gr salt (2 ts)
Fremgangsmåte
Legg plastfolie på benken - to lange strimler i bredden.

Legg karbonadedeig på folien. Vær forsiktig så du ikke klemmer for mye - for «kvernsteimlene» vil du beholde. (Ikke kjøp karbonadedeig som er samlet i en klump/pølse - det vil ikke gi like god struktur) (dersom du har kvern og vil kverne selv bruker du 25% oksebryst, 25% okseribbe og 50% høyrygg. Pass også da på at du ikke klemmer «kvernstrengene»)

Spre deigen utover forsiktig med fingrene - se bilde. Dryss på to ts salt helt jevnt utover kjøttet. Brett deigen over - klem og form så forsiktig du kan - og surr det til en fast pølse - se bilder.

Denne metoden sikrer en herlig struktur som gir burgeren med kjøtt-tekstur i motsetning til kjøttkake-tekstur.

Legg i kjøleskap i ca 24 timer.

Når du skal steke/grille burgerne skjærer du skiver av karbonadedeigen. Bruk skikkelig varm panne/grill og flipp ofte - flipp-flipp-flipp-flipp! Denne metoden gir tykkere og bedre stekeskorpe enn å la de ligge mer i fred.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Grillede cheeseburgere
Grillede cheeseburgere
Plastdekket benk - klar for arbeid!
Plastdekket benk - klar for arbeid!
Spre deigen forsiktig utover
Spre deigen forsiktig utover
Brett og rull!
Brett og rull!
Rull fast sammen
Rull fast sammen
Klar for 24 timer i kjøleskap
Klar for 24 timer i kjøleskap
Saftige rosastekte burgere
Saftige rosastekte burgere
Om
Registrert: lørdag 08.07.2023.
Sist endret: søndag 09.07.2023.