Bilder |
---|
Ingredienser |
800 gr karbonadedeig 12 gr salt (2 ts) |
Fremgangsmåte |
Legg plastfolie på benken - to lange strimler i bredden. Legg karbonadedeig på folien. Vær forsiktig så du ikke klemmer for mye - for «kvernsteimlene» vil du beholde. (Ikke kjøp karbonadedeig som er samlet i en klump/pølse - det vil ikke gi like god struktur) (dersom du har kvern og vil kverne selv bruker du 25% oksebryst, 25% okseribbe og 50% høyrygg. Pass også da på at du ikke klemmer «kvernstrengene») Spre deigen utover forsiktig med fingrene - se bilde. Dryss på to ts salt helt jevnt utover kjøttet. Brett deigen over - klem og form så forsiktig du kan - og surr det til en fast pølse - se bilder. Denne metoden sikrer en herlig struktur som gir burgeren med kjøtt-tekstur i motsetning til kjøttkake-tekstur. Legg i kjøleskap i ca 24 timer. Når du skal steke/grille burgerne skjærer du skiver av karbonadedeigen. Bruk skikkelig varm panne/grill og flipp ofte - flipp-flipp-flipp-flipp! Denne metoden gir tykkere og bedre stekeskorpe enn å la de ligge mer i fred. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 08.07.2023. Sist endret: søndag 09.07.2023. Kategori: Hovedrett |