Bilder |
---|
Beskrivelse |
Appelsinkake fra Firenze, Toscana |
Ingredienser |
Appelsinskall fra 3 små appelsiner 120 ml ferskpresset appelsinjuice 100 gr smør 1 egg 100 gr sukker 1 ts vaniljeekstrakt 300 gr hvetemel 1 ts tørrgjær 1 klype salt Melis med appelsinskall Kakaopulver |
Fremgangsmåte |
Riv skallet av appelsinene, og press 120 ml juice. Smelt smøret og sett til side. Forbered en form som er omtrent 20 x 25 cm, ved å kle med bakepapir og smøre med smør. Ha egg og sukker i en bolle og visp i noen minutter til blandingen blir lys, luftig og blank. Tilsett appelsinskall, ca. halvparten av juicen, vaniljeekstrakt og smeltet smør og rør forsiktig for å blande sammen. Tilsett mel, gjær og salt og bland så alt er godt blandet. Juster konsistensen med resten av juicen. Deigen skal være myk, men ikke rennende. Ha deigen i formen, og fordel den jevnt ut til kantene. Dekk til med et håndkle og sett til heving på et lunt sted i ca. 2 timer. Den hever ikke så mye, men blir litt luftigere. Forvarm ovnen til 190C. Kaken skal steke i ca. 25 minutter til den er litt gyllen på toppen og tørr å ta på. Du vil ikke at den skal bli for brun, for da blir kaken for tørr i kantene. La kaken kjølne noe (ca. 10 minutter) og dryss så med siktet kakaopulver over hele. Legg så på en utklippet fleur-de-lys-sjablong og dryss hele kaken med melis, slik at du får et merke i kakao midt på kaken. For å lage melis med appelsinskall: riv skallet av en appelsin og blandsammen med melis. La melisblandinhen ligge å tørke en times tid. Blitz så til fint pulver i en foodprosessor. |
Inspirasjon |
Symbol til kaken: https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Flag_of_Florence.svg |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 01.07.2023. Sist endret: søndag 02.07.2023. Om: Vegetar Kategori: Kake |