Rømmegrøt

Bilder
Rømmegrøt med spekemat og deilige viner!
Rømmegrøt med spekemat og deilige viner!
Ingredienser
6 dl sæterrømme
150 gr hvetemel (ca 3 dl)
7 dl melk
1 ts salt
Fremgangsmåte
Kok rømmen noen få minutter (Ha på lokk - det kan sprute!). Ha i mel, rør godt! Kok i ca fem minutter - og rør godt underveis! Konsistensen blir nå omtrent som en vannbakkelsdeig. Mange liker å koke ut fettet og servere det ved siden av. Jeg liker å ha det i grøten - fett = smak! Om du vil ha fettet ved siden av må du ha i bare halvparten av melet - koke ut fettet - og ha i resten av melet etterpå.

Ha i melken og rør virkelig godt og hardt! Her får du fort klumper om du ikke rører godt nok. Rør kraftig til grøten er glatt. Kok til den rå melsmaken er borte. Dette tar vanligvis rundt fem minutter. Juster konsistensen med litt melk om nødvendig. Smak til med salt.

Server med kanel, sukker og spekemat.
Vintips
- 4 Monos Tierra de Luna
- Violet Hill Oregon Pinot Noir.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Rømmegrøt med spekemat og deilige viner!
Rømmegrøt med spekemat og deilige viner!
Om
Registrert: lørdag 24.06.2023.
Sist endret: søndag 25.06.2023.
Om: Vegetar
Kategori: Hovedrett