Bilder |
---|
Ingredienser |
1/2 flaske rødvin (fruktig) 2,5 dl Jacobs oksekraft 1 ss solbærgelé 1 ss sukker 1 ss soyasaus 1 ts worchestersauce 1/2 ts pepper 2 ts maizena 1/2 dl vann En håndfull urter 1 til 2 ts kaldt smør, kan sløyfes |
Fremgangsmåte |
Smelt sukkeret til karamell i en kjele. I det fargen en rett heller du på vinen. Kok inn til 1/3, og ha på kraft. Ha i soyasaus, wcs og solbærgele. Smak til. Trenger su mer syre er balsamicoeddik et godt valg. Sherryeddik er også godt - og sitronsaft er også bra. Mer sødme? Mer solbærgele, alternativt en klype sukker, litt honning eller en skvett lønnesirup. Bland maizena og vann, og hell litt etter litt i den kokende sausen mens du visper godt. Det kan hende du ikke trenger å bruke all jevningen. Smak til på ny. Ha i friske urter som passer til det du skal spise. Visp eventuelt inn kaldt smør til slutt. Dette kan sløyfes av helsegrunner. Det vil gi rikere smak, fin konsistens og blankere utseende, men sausen blir veldig fin og god uten også. Bruker du saltet smør så vær obs på mengden soyasaus du bruker så sausen ikke blir for salt. |
Vintips |
En fruktig ung rødvin passer fint her. Men husk - en dårlig vin i sausen gir en dårlig saus! Noen forslag: - Camp - Gladkokken Organic Garnacha - Tons of Rock Montepulciano d'Abruzzo - Roche de Bellene Bellenos Coteaux Bourguignons |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: mandag 29.05.2023. Sist endret: mandag 29.05.2023. Om: Glutenfri Kategori: Tilbehør |