Havreiskrem

Bilder
Havreis med søte ristede havregryn
Havreis med søte ristede havregryn
Ingredienser
200 gram store havregryn

1 liter havremelk
1,5 dl fløte
2-3 dl melk

4 eggeplommer
175 gr sukker
Fremgangsmåte
Rist havregrynene på 200 grader i ca 7 minutter.

Kok opp havremelken og ha i de ristede grynene. La trekke i ca 10 minutter. Sil av - press godt så du får med mest mulig av melken.

Bland havremelken med fløte og fyll på med mer melk til du har tilsammen 9,5 dl.

Bland sukker og eggeplommer - visp til luftig eggedosis. Bland melken med eggene, og rør godt. Sil blandingen tilbake til kjelen og varm opp til ca 83 grader.

Avkjøl blandingen, gjerne over natten i kjøleskap.

Kjør blandingen i en ismaskin til rett konsistens, og frys videre i noen timer.

Server gjerne med søtede ristede gryn.

Havregrynene som ble brukt til å infusere melken kan brukes i brøddeig, i vafler eller i smoothie.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Havreis med søte ristede havregryn
Havreis med søte ristede havregryn
Havreis, rosé-marinerte nektariner og havreis
Havreis, rosé-marinerte nektariner og havreis
Silkemyk iskrem
Silkemyk iskrem
Om
Registrert: lørdag 27.05.2023.
Sist endret: lørdag 27.05.2023.
Kategori: Dessert