Nektariner i rosé

Bilder
Frisk fruktig dessert for milde forsommerkvelder
Frisk fruktig dessert for milde forsommerkvelder
Ingredienser
1 flaske rosévin (750ml)
200 gram sukker
1 vaniljestang
3 stjerneanis

8 fersken/nektariner/12 aprikoser
Fremgangsmåte
Kok opp vin med sukker, frøene fra vaniljestangen, vaniljestengene og anis. La blandingen småkoke i ca 10 minutter.

Del frukten i to og fjern stenene. Legg dem i et dypt fat. Hell den varme vinlaken over frukten. Avkjøl og sett i kjøleskap natten over.
Server med havreis eller rabarbrasorbet (se egne oppskrifter).

Bruk gjerne resterende lake som saus til dessert, eller som sukkerlake til en deilig drink.
Inspirasjon
https://www.realsimple.com/food-recipes/browse-all-recipes/vanilla-peaches-in-rose
Vintips
Langmann Schilcher Klassik
el.
Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo Rusin

Velg en rosé som ikke er altfor dyr - nyansene forsvinner i kokingen. Og velg gjerne en med litt godt med farge - så får sausen din mer farge!
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Frisk fruktig dessert for milde forsommerkvelder
Frisk fruktig dessert for milde forsommerkvelder
Marinerte nektariner
Marinerte nektariner
Grillede nektariner marinert i rosésirupen i et par timer
Grillede nektariner marinert i rosésirupen i et par timer
Nektariner servert med rosévinsirup
Nektariner servert med rosévinsirup
Her har vi brukt jordbær i stedet for nektariner
Her har vi brukt jordbær i stedet for nektariner
Om
Registrert: fredag 19.05.2023.
Sist endret: lørdag 17.06.2023.
Om: Vegetar, glutenfri, vegan, melkefri
Kategori: Dessert