Bilder |
---|
Ingredienser |
1 flaske rosévin (750ml) 200 gram sukker 1 vaniljestang 3 stjerneanis 8 fersken/nektariner/12 aprikoser |
Fremgangsmåte |
Kok opp vin med sukker, frøene fra vaniljestangen, vaniljestengene og anis. La blandingen småkoke i ca 10 minutter. Del frukten i to og fjern stenene. Legg dem i et dypt fat. Hell den varme vinlaken over frukten. Avkjøl og sett i kjøleskap natten over. Server med havreis eller rabarbrasorbet (se egne oppskrifter). Bruk gjerne resterende lake som saus til dessert, eller som sukkerlake til en deilig drink. |
Inspirasjon |
https://www.realsimple.com/food-recipes/browse-all-recipes/vanilla-peaches-in-rose |
Vintips |
Langmann Schilcher Klassik el. Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo Rusin Velg en rosé som ikke er altfor dyr - nyansene forsvinner i kokingen. Og velg gjerne en med litt godt med farge - så får sausen din mer farge! |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: fredag 19.05.2023. Sist endret: lørdag 17.06.2023. Om: Vegetar, glutenfri, vegan, melkefri Kategori: Dessert |