Stekt aubergine med mandelsaus

Bilder
Aubergine med masse gode smaker
Aubergine med masse gode smaker
Ingredienser
To auberginer i skiver

Marinade:
1 revet løk
1 ss paprikapulver
1 ts chilipulver
3 hvitløksfedd
1/2 ts salt
3 ss olje

Mandelsaus:
2 ss mandelsmør
4 ss gresk lett yoghurt
1 ts daddelsirup
Saften av 1/2 (grillet) sitron
Salt etter smak

Soltørket tomat og gule rosiner til topping
Fremgangsmåte
Pensle auberginskivene med marinaden og grill dem ca 5 minutter på hver side.

Saus: bland alle ingrediensene godt sammen, smak til med sødme, syre og salt.

Legg auberginen på et fat,
Drissle litt saus over, og strø rosiner, soltørket tomat og urter over.

Server resten av sausen ved siden av.

Serves som fortett, som tilbehør til en grillmiddag eller som enerett på et mezze-bord.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Aubergine med masse gode smaker
Aubergine med masse gode smaker
Deilig mandelsaus
Deilig mandelsaus
Grillet aubergine og ristede mandler
Grillet aubergine og ristede mandler
Om
Registrert: søndag 14.05.2023.
Sist endret: søndag 14.05.2023.
Om: Vegetar, glutenfri
Kategori: Hovedrett, Tilbehør