Bilder |
---|
Beskrivelse |
Hamburgerbrød / rundstykker |
Ingredienser |
1 kg hvetemel 10 gr sukker 20 gram salt 1 pose tørrgjær 100 gr smør, smeltet og avkjølt 650 ml vann (kaldt) — 1 liter vann 60 gram natron — Flaksalt til topping |
Fremgangsmåte |
Strø natron ut på et bakepapir og bak i ovnen på 175 grader i 30 minutter. Sett til side. Smelt smør, la stå til avkjøling. Ha mel, sukker, salt og gjær i en bakebolle med eltekrok, og kjør sakte. Hell i smør og vann, og juster med litt mel/vann for god konsistens. Deigen skal verken være klissete eller fast. Kjør smidig - ca 15 minutter. Sett til heving i ca en time. Ha litt olje på to bakeark. Trill ut boller - 16 stykker. Sett dem på de oljede bakearkene. Hev under klede i ca 20-30 minutter. Kok opp 1 liter vann med 60 gr bakt natron i en kjele. Ha i to boller om gangen i natronvannet (ikke fosskok - hold temperaturen rett under kokepunktet). Kok dem i ca 30 sekunder med toppen ned først, snu dem og kok dem i 30 sekunder på den andre siden også. Ta bollene ut med en hullsleiv og legg på bakebrett kledd med bakepapir. Snitt bollene med en skarp kniv etterhvert som de tas ut av kokevannet - et kryss på toppen er den klassiske snittmåten. Dryss på flaksalt. Stekes i ca 15 minutter på 220 grader. De skal være dypt brune. Avkjøl på rist. |
Inspirasjon |
Inspirert av: https://bakeitwithlove.com/pretzel-buns/ |
Kommentar |
Det er kokingen i alkalisk vann, tradisjonelt en lutoppløsning, som gir den klassiske brune skorpen. Du kan bruke samme deig som denne til å lage kringle-fasong. Følg samme fremgangsmåte som for rundstykker. Kanskje du må ha noe kortere steketid om kringlene er laget med tynne deigstrimler. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: søndag 07.05.2023. Sist endret: søndag 07.05.2023. Om: Vegetar Kategori: Tilbehør, Frokost |