Pretzel-rundstykker

Bilder
Pretzel-rundstykker
Pretzel-rundstykker
Beskrivelse
Hamburgerbrød / rundstykker
Ingredienser
1 kg hvetemel
10 gr sukker
20 gram salt
1 pose tørrgjær
100 gr smør, smeltet og avkjølt
650 ml vann (kaldt)



1 liter vann
60 gram natron



Flaksalt til topping
Fremgangsmåte
Strø natron ut på et bakepapir og bak i ovnen på 175 grader i 30 minutter. Sett til side.

Smelt smør, la stå til avkjøling.

Ha mel, sukker, salt og gjær i en bakebolle med eltekrok, og kjør sakte. Hell i smør og vann, og juster med litt mel/vann for god konsistens. Deigen skal verken være klissete eller fast.

Kjør smidig - ca 15 minutter. Sett til heving i ca en time.

Ha litt olje på to bakeark. Trill ut boller - 16 stykker. Sett dem på de oljede bakearkene. Hev under klede i ca 20-30 minutter.

Kok opp 1 liter vann med 60 gr bakt natron i en kjele.

Ha i to boller om gangen i natronvannet (ikke fosskok - hold temperaturen rett under kokepunktet). Kok dem i ca 30 sekunder med toppen ned først, snu dem og kok dem i 30 sekunder på den andre siden også.

Ta bollene ut med en hullsleiv og legg på bakebrett kledd med bakepapir. Snitt bollene med en skarp kniv etterhvert som de tas ut av kokevannet - et kryss på toppen er den klassiske snittmåten. Dryss på flaksalt.

Stekes i ca 15 minutter på 220 grader. De skal være dypt brune. Avkjøl på rist.
Inspirasjon
Inspirert av:
https://bakeitwithlove.com/pretzel-buns/
Kommentar
Det er kokingen i alkalisk vann, tradisjonelt en lutoppløsning, som gir den klassiske brune skorpen. Du kan bruke samme deig som denne til å lage kringle-fasong. Følg samme fremgangsmåte som for rundstykker. Kanskje du må ha noe kortere steketid om kringlene er laget med tynne deigstrimler.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Pretzel-rundstykker
Pretzel-rundstykker
Mørk skorpe med lyse kryss
Mørk skorpe med lyse kryss
Om
Registrert: søndag 07.05.2023.
Sist endret: søndag 07.05.2023.
Om: Vegetar
Kategori: Tilbehør, Frokost