Pots de crème

Bilder
Pots de crème - mektig og godt!
Pots de crème - mektig og godt!
Beskrivelse
Mektig sjokoladedessert
Ingredienser
2,5 dl melk
2,5 dl fløte
300 gr sjokolade
3 eggeplommer
Fremgangsmåte
Varm fløtemelk til kokepunktet. Ha sjokoladen grovhakket i en blender. Ha i den varme fløtemelken og la den være i fred i et minutt. Kjør så glatt. Ha i eggeplommene mens blenderen går. Kjør glatt. Hell i serveringsskåler.

Dette er en mektig krem, så lag små porsjoner.

Blir ca 10 porsjoner

Topp gjerne med en sjokoladeganache.

Alternativ:
- riv i skall fra en appelsin
- ha i portvinsmarinerte rosiner
Vintips
Tawny portvin
Vin doux naturel av grenache
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Pots de crème - mektig og godt!
Pots de crème - mektig og godt!
Toppet med karamelliserte nøtter
Toppet med karamelliserte nøtter
Et lag ganache på toppen gjør seg
Et lag ganache på toppen gjør seg
Toppet med syltet honningsyltet appelsinskall
Toppet med syltet honningsyltet appelsinskall
Toppet med honningperler (se egen oppskrift)
Toppet med honningperler (se egen oppskrift)
Toppet med portvinsmarinerte rosiner
Toppet med portvinsmarinerte rosiner
Om
Registrert: lørdag 22.04.2023.
Sist endret: søndag 23.04.2023.
Om: Vegetar, glutenfri
Kategori: Dessert