"Det ordet "rabarbra" er veldig et sommerord"...

Bilder
Jordbær- og rabarbrasuppe
Jordbær- og rabarbrasuppe
Ingredienser
...synger Kari Bremnes. Og det er det! Sukker i en kopp og knallsure rabarbrastenger dyppet oppi - mest som et påskudd for å spise sukker - det er ikke mange norske sommerbarn som ikke har smakt det! Smaken sitter i som en intens sommersmak. Sammen med jordbær er vel kanskje rabarbra de to sterkeste sommersmakene for mange?

Så når vi pluteslig sitter her og har fått levert rabarbra på døren fra Finstad Gård, hva gjør vi da? Jo svaret blir etterhvert opplagt; Vi lager Rabarbra- og jordbærsuppe. Med masse sukker. Og server den med vaniljeis. Og den må spises som desert etter en grillmiddag - i hagen - under en stor grønn parasoll. Da er det sommer. Det er nå det er sommer.

Kok opp en sukkerlake av:
1 liter vann
300 gram sukker
Frø fra en vaniljestang
La koke en liten stund.

Vask og skrell rabarbraen, og del den i korte stenger. Ta sukekrlaken av varmen, og tilsett rabarbrastengene. Ha også i frisk timian. La suppen bli kald. Rett før servering har du i jordbær i skiver - ca. 2-300 gram.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Jordbær- og rabarbrasuppe
Jordbær- og rabarbrasuppe
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: onsdag 26.04.2023.
Om: Vegetar, glutenfri, vegan, melkefri