Pastel de nata

Bilder
Sprø butterdeig og myk eggekrem
Sprø butterdeig og myk eggekrem
Ingredienser
2 dl fløte
1 dl melk
4 egg
60 gr sukker
En klype salt

5 plater butterdeig

Oppskriften gir 15 kaker
Fremgangsmåte
Visp sammen ingrediensene til eggeblandingen og la stå så boblene forsvinner (ca et kvarter)

Del butterdeigplatene i tre og kle små former med de 15 bitene. Du kan bruke sandkakeformer, muffinsbrett etter små terteformer om du ikke tilfeldigvis har egne pastel de nata-former…

Fyll eggeblandingen i formene - ca 90% fulle.

Stek på 230 grader i 18-20 minutter til det er noen mørke flekker på toppen.

Noen varianter av fyllet:
- riv i skall fra en sitron
- ha i et par ss cognac
- ha i frø fra en vaniljestang
- ha noen portvin-marinerte rosiner i eggeblandingen
- strø over ristede hasselnøtter
Vintips
Tawny portvin
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Sprø butterdeig og myk eggekrem
Sprø butterdeig og myk eggekrem
Pastel de nata, custard tarts
Pastel de nata, custard tarts
Fylte former klar for steking
Fylte former klar for steking
Om
Registrert: lørdag 18.03.2023.
Sist endret: lørdag 25.03.2023.
Om: Vegetar
Kategori: Kake