Bilder |
---|
Beskrivelse |
"Pâte Sucrée" kalles ofte denne paiskall-typen |
Ingredienser |
- 50 gr sukker - 170 gr hvetemel - 110 gr kaldt smør - en klype salt - 1 eggeplomme - 3 ss kaldt vann |
Fremgangsmåte |
Kjør det tørre rask sammen i en foodprosessor. Ha i smør og kjør raskt til sand-lignende konsistens. Ha i egg og vann - kjør raskt, og kjenn med fingrene om du kan samle «sanden» til en deig. Samler den seg er du i mål. Drysser den har su i Tomas vann ekstra og gjentar klemmetesten. Ikke kjør for lenge - da får du feil konsistens på deigen! Samle alt i en brødpose og klem sammen, press flat, legg i kjøleskapet noen timer. Kjevle deigen ut til 2-4 mm tykkelse. Det er lettere mellom to bakepapir. Skjær strimler av deigen og kle innsiden av kakeringen din. Stikk så ut bunnen med formen, slik at bunn og kant fester seg i hverandre. Skjær av overflødig deig. Prikk bunnene med en nål, og sett kald før steking (minst en halv time). Før steking har du bakepapir i hver form og heller på baneperler eller tørkede erter som vekt slik at skallene ikke blåser seg for mye opp U der steking. Stek på 180 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist. For en mer gyllen og mørk terte kan du pensle terten med egg og sette tilbake i ovnen i noen minutter etter endt steking. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 28.01.2023. Sist endret: tirsdag 31.01.2023. Kategori: Dessert, Petit four, Kake |