Terteskall

Bilder
Sprø tertebunner fylt med karamell
Sprø tertebunner fylt med karamell
Beskrivelse
"Pâte Sucrée" kalles ofte denne paiskall-typen
Ingredienser
- 50 gr sukker
- 170 gr hvetemel
- 110 gr kaldt smør
- en klype salt
- 1 eggeplomme
- 3 ss kaldt vann
Fremgangsmåte
Kjør det tørre rask sammen i en foodprosessor. Ha i smør og kjør raskt til sand-lignende konsistens. Ha i egg og vann - kjør raskt, og kjenn med fingrene om du kan samle «sanden» til en deig. Samler den seg er du i mål. Drysser den har su i Tomas vann ekstra og gjentar klemmetesten. Ikke kjør for lenge - da får du feil konsistens på deigen!

Samle alt i en brødpose og klem sammen, press flat, legg i kjøleskapet noen timer.

Kjevle deigen ut til 2-4 mm tykkelse. Det er lettere mellom to bakepapir. Skjær strimler av deigen og kle innsiden av kakeringen din. Stikk så ut bunnen med formen, slik at bunn og kant fester seg i hverandre. Skjær av overflødig deig. Prikk bunnene med en nål, og sett kald før steking (minst en halv time). Før steking har du bakepapir i hver form og heller på baneperler eller tørkede erter som vekt slik at skallene ikke blåser seg for mye opp U der steking.

Stek på 180 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.

For en mer gyllen og mørk terte kan du pensle terten med egg og sette tilbake i ovnen i noen minutter etter endt steking.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Sprø tertebunner fylt med karamell
Sprø tertebunner fylt med karamell
Terte fylt med karamell og ganache
Terte fylt med karamell og ganache
Om
Registrert: lørdag 28.01.2023.
Sist endret: tirsdag 31.01.2023.