Bilder |
---|
Ingredienser |
1750 gr purre, ikke den grønne trevlete delen 650 gr mandelpotet (ferdig skrelt vekt) 1 flaske tørr hvit vin 2 liter kyllingkraft 7 dl fløte 4 ss løkpulver Salt Pepper Muskat Eventuelt noen hvitløksfedd Dette er en stor porsjon - forrett nok til 20 personer, hovedrett til 10. |
Fremgangsmåte |
Splitt og vask purren godt. Del i biter og stek på svak varme i litt smør til faller sammen og blir myk - men pass på at den ikke tar farge. Ha i en hel flaske vin, og kok helt inn. Ha i kraft, og kjør litt med stavmikseren. Skrell potetene og del i biter og ha dem i gryten. Kok til potetene er helt møre. Ha i fløte, kok opp og kjør glatt med stavmikser. Smak til. Litt for lite syre? Ha i litt sitronsaft. Det er en stor porsjon mat, så tør å ha i nok salt. Sil gjennom en grov sil (typ pastadørslag). Ha i gressløk. Du kan også presse i noen hvitløkfedd om du vil nå. Server gjerne med brød og smør, eller butterdeig-juletrær (se bilde). |
Vintips |
En hvit burgunder, for eksempel Ch. Fuissé Pouilly-Fuissé Tête de Cuvée |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: tirsdag 27.12.2022. Sist endret: tirsdag 03.01.2023. Om: Vegetar, glutenfri Kategori: Forrett, Hovedrett |