Ostekake med hvit sjokolade og appelsin

Bilder
Med glasslokk over kaken blir dette til en snø-klokke
Med glasslokk over kaken blir dette til en snø-klokke
Ingredienser
Kakebunn
75 gr havrekjeks
75 gr ritzkjeks
225 gr pepperkaker
150 gr smeltet smør

Ostekrem
1,5 dl ferskpresset appelsinjuice
Zest fra to store appelsiner
600 gr ferskost (for eksempel Philadelphia)
100 gr sukker
3 dl fløte
8 plater gelatin
225 gr hvit sjokolade
Fremgangsmåte
Kakebunn
Knus kjeks/pepperkaker, bland i smøret og trykk ned i en form på mellom 24 og 30 cm (avhengig av om du ønsker en stor litt tynnere kake eller en høy litt mindre kake) Ha bakepapir i bunnen av formen.

Tips
I stedet for å ha kaken i en kakeform kan du bruke en bakering rett på kakefatet - da slipper du å flytte kaken over på serveringsfat senere med risiko for å ødelegge den.

Ostekrem
Legg gelatinbladene i vann (se på gelatinpakken for detaljer). Smelt smøret. Ha i sjokoladen og la den ligge i ro og smelte ett minutt eller to - rør glatt. Varm opp juicen, klem vannet ut av de bløte gelatinplatene og smelt ned i juicen. Avkjøl til romtemperatur.

Visp ferskost, appelsinzest og sukker godt sammen til sukkerkornene løser seg opp (kjenn ved å gni litt ostekrem mellom to fingre - skal være glatt). Ha i gelatin/juice-blandingen. Rør godt. Ha i smør/sjokoladeblandingen og vend godt inn. Vend til slutt inn vispet fløtekrem forsiktig.

Ha ostekremen over kakebunnen og sett kaldt over natten.

Noen alternativ
- Ha hakkede pistasjnøtter eller hakkede brente mandler i kjelsbunnen
- ha kanel og kardemomme i ostemassen - for eksempel 1/2 ts av hver
- dytt klementinbåter ned i ostemassen før kaken settes kaldt

Pyntealternativ
- lag gløgglokk (la kaken bli helt stiv, lag gløgg-gelé ved å lage litt sterk gullklump, ha i gelatin - se på gelatinpakken for mengde a avkjøl og hell forsiktig over kaken. 4 dl er fint på en 24 cm kaker - 5-6 dl til en på 30 cm)
- dryss godt med kokos over hele kaken for en nedsnødd effekt.
- pynt med pepperkakefigurer du drysser med melis

Server gjerne med en frisk appelsinsaus ved siden av for å løfte smakene litt.
Inspirasjon
https://www.godt.no/oppskrift/2155/julens-ostekake-med-appelsin-hvit-sjokolade-og-pepperkaker
Vintips
Eiswein
Vin Santo
Moscato d’Asti
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Med glasslokk over kaken blir dette til en snø-klokke
Med glasslokk over kaken blir dette til en snø-klokke
Julesnø
Julesnø
Winter Wonderland
Winter Wonderland
Kokos, melis og sølvglitter gir snøeffekt
Kokos, melis og sølvglitter gir snøeffekt
Pepperkakepynt med melisdryss
Pepperkakepynt med melisdryss
Om
Registrert: søndag 11.12.2022.
Sist endret: søndag 11.12.2022.
Om: Vegetar