Brune pinner

Bilder
Brune pinner
Brune pinner
Ingredienser
100 g romtemperert smør
100 g brunt sukker sukker
1 stk. eggeplomme
1/2 ss mørk sirup
0,5 ts malt kanel
1 ts vaniljepulver
1/2 ts natron
150 g hvetemel
Fremgangsmåte
Visp romtemperert smør og sukker hvitt. Ha i eggeplommen, visp godt. Ha i resten av ingrediensene og rør raskt men godt sammen.

Samle deigen og del i to. Lag to pølser, og klem flat - ca 5 mm tykkelse. Obs: kakene brer seg mye - lag pølsene smale!

Pensle med eggehvite, strø med hakkede mandler og perlesukker.

Stek på 175 grader, 12 minutter

Når kakene er tatt ut av ovnen skjærer du dem umiddelbart i skrå pinner.

Avkjøles på rist. Oppbevares i kakeboks.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Brune pinner
Brune pinner
Kakene kan lages som småkaker. Stek da litt lenger.
Kakene kan lages som småkaker. Stek da litt lenger.
Om
Registrert: fredag 09.12.2022.
Sist endret: søndag 14.09.2025.
Om: Vegetar
Kategori: Kake