Strassburgere med safran

Bilder
Strassburgere med safran, mørk sjokolade og pistasj
Strassburgere med safran, mørk sjokolade og pistasj
Ingredienser
0,5 g safran
100 g romtemperert smør
30 g melis
60 gr hvetemel
75 gr potetmel
Fremgangsmåte
Ha safran med en ss varmt vann i en bolle og la det stå litt. Ha så i smør og melis i samme bolle, og visp godt så det blir luftig. Ha i mel og potetmel og vend raskt inn.

Ha deigen i en sprøytepose med stjernetyll.

Sprøyt bølgekaker på et bakepapirkledd bakebrett. Stek i ca 15 minutter på 175 grader.

Avkjøl.

Om du vil kan du dele kakene i to mens de er helt varme. Når kakene er kalde kan du dyppe dem i smeltet sjokolade og nøtter.
Inspirasjon
https://fredriksfika.allas.se/fredriks-smakakor/strassburgare-med-saffran/
Kommentar
En av min barndoms favorittjulekaker!
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Strassburgere med safran, mørk sjokolade og pistasj
Strassburgere med safran, mørk sjokolade og pistasj
Formet som juletrær
Formet som juletrær
Her er kakene skåret som skiver og fylt med syltetøy. Zest fra 1 sitron er tilsatt i deigen.
Her er kakene skåret som skiver og fylt med syltetøy. Zest fra 1 sitron er tilsatt i deigen.
Om
Registrert: mandag 05.12.2022.
Sist endret: onsdag 20.12.2023.
Om: Vegetar