Bilder |
---|
Ingredienser |
0,5 g safran 100 g romtemperert smør 30 g melis 60 gr hvetemel 75 gr potetmel |
Fremgangsmåte |
Ha safran med en ss varmt vann i en bolle og la det stå litt. Ha så i smør og melis i samme bolle, og visp godt så det blir luftig. Ha i mel og potetmel og vend raskt inn. Ha deigen i en sprøytepose med stjernetyll. Sprøyt bølgekaker på et bakepapirkledd bakebrett. Stek i ca 15 minutter på 175 grader. Avkjøl. Om du vil kan du dele kakene i to mens de er helt varme. Når kakene er kalde kan du dyppe dem i smeltet sjokolade og nøtter. |
Inspirasjon |
https://fredriksfika.allas.se/fredriks-smakakor/strassburgare-med-saffran/ |
Kommentar |
For en glutenfri variant kan du i stedet for 60 gr hvetemel og 75 gr potetmel bruke: - 50 gr maizena - 50 gr potetmel - 35 gr malte nøtter/mandler |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: mandag 05.12.2022. Sist endret: lørdag 21.12.2024. Om: Vegetar Kategori: Kake |