Eltefrie rundstykker

Bilder
Pynt inspirert av @lilybubbletea på IG
Pynt inspirert av @lilybubbletea på IG
Ingredienser
350 gr hvetemel (525)
100 gr sammalt rug (150)
150 gr sammalt emmer (225)
1 ss sukker/sirup (1,5)
1 ts salt (1,5)
5 dl vann (7,5)
1/4 ts tørrgjær

Oppskriften gir 9 store rundstykker (14)

Du kan bytte ut meltypene med grovere typer, eller motsatt - bruke kun hvetemel.
Fremgangsmåte
Bland alt, juster med vann for god konsistens. Deigen skal være litt fast, men klissete.

Dekk til og la heve i romtemperatur i 12 timer

Når du skal bake rundstykkene ut kan det være greit å bruke to skjeer for å forme dem. Du kan også hvelve deigen ut på et bakeark med godt med mel, og så forme dem forsiktig. Tenkt på å ikke klemme ut luftboblene og tenk på å skape maks overflatespenning. Sett dem på bakepapir.

Stek rundstykkene på 230 grader i ca 20 minutter. Bruk gjerne bakesteiner og forvarm ovnen godt.

Som brød i form: 200 grader i 40 minutter
Inspirasjon
Matklubben Trondheim
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Pynt inspirert av @lilybubbletea på IG
Pynt inspirert av @lilybubbletea på IG
Eltefrie rundstykker
Eltefrie rundstykker
Nydelig innside!
Nydelig innside!
Julepyntede rundstykker
Julepyntede rundstykker
Om
Registrert: lørdag 03.12.2022.
Sist endret: lørdag 14.01.2023.
Om: Vegetar, vegan, melkefri
Kategori: Frokost