Bilder |
---|
Ingredienser |
350 gr hvetemel (525) 100 gr sammalt rug (150) 150 gr sammalt emmer (225) 1 ss sukker/sirup (1,5) 1 ts salt (1,5) 5 dl vann (7,5) 1/4 ts tørrgjær Oppskriften gir 9 store rundstykker (14) Du kan bytte ut meltypene med grovere typer, eller motsatt - bruke kun hvetemel. |
Fremgangsmåte |
Bland alt, juster med vann for god konsistens. Deigen skal være litt fast, men klissete. Dekk til og la heve i romtemperatur i 12 timer Når du skal bake rundstykkene ut kan det være greit å bruke to skjeer for å forme dem. Du kan også hvelve deigen ut på et bakeark med godt med mel, og så forme dem forsiktig. Tenkt på å ikke klemme ut luftboblene og tenk på å skape maks overflatespenning. Sett dem på bakepapir. Stek rundstykkene på 230 grader i ca 20 minutter. Bruk gjerne bakesteiner og forvarm ovnen godt. Som brød i form: 200 grader i 40 minutter |
Inspirasjon |
Matklubben Trondheim |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 03.12.2022. Sist endret: lørdag 14.01.2023. Om: Vegetar, vegan, melkefri Kategori: Frokost |