| Bilder | 
|---|
| Beskrivelse | 
| Fyldig og rik julekake med mye godt i! | 
| Ingredienser | 
| 150 gr smør 100 gr sukker 2 egg 200 gr hvetemel 100 gr appelsinmarmelade 50 gr mandler 50 gr pistasjnøtter 100 gr marsipan 100 gr gule rosiner 1 dl konjakk En klype flaksalt | 
| Fremgangsmåte | 
| Dagen før du skal bake legger du rosinene i bløt i konjakken. Bruk et glass med lokk. Rist litt på glasset innimellom. Dagen etter: Smelt smør og ha i en bakebolle. Ha i marmelade og rør godt. Ha i ett og ett egg, rør godt mellom eggene. Ha i melet og vend raskt inn uten å røre mer enn nødvendig. Bland inn nøtter, mandler, marsipan i biter og konjakk-rosinene. Bland, og ha i en form (1 liter) kledd med bakepapir og smurt med smør. Dryss litt flaksalt på toppen. La kaken avkjøles, pakk i plast og legg i kjøleskapet minst to dager. Skal den ikke spises da, så legg den i fryseren. Stek på 150 grader i 70 minutter Serveres med et melisdryss og kanskje en kaffeglasur? (Melisglasur laget med espresso i stedet for vann) Pistasjnøtter/mandler kan byttes ut med andre nøtter. Marsipan kan droppes, annen marmelade kan brukes - bruk fantasien og følg lysten. | 
| Inspirasjon | 
| https://matpaabordet.no/2013/12/12/fruktkake-med-konjakk/ | 
| Vintips | 
| Konjakk Vin Santo Tawny portvin | 
| Kommentar | 
| Konjakk kan bytes ut med limoncello eller Vin Santo! | 
| Bilder (trykk på bildet for større versjon) | 
| Om | 
| Registrert: onsdag 30.11.2022. Sist endret: fredag 02.12.2022. Om: Vegetar Kategori: Kake |