Italiensk julekake med konjakk

Bilder
Fylt med nøtter, rosiner og marsipan
Fylt med nøtter, rosiner og marsipan
Beskrivelse
Fyldig og rik julekake med mye godt i!
Ingredienser
150 gr smør
100 gr sukker
2 egg
200 gr hvetemel
100 gr appelsinmarmelade
50 gr mandler
50 gr pistasjnøtter
100 gr marsipan
100 gr gule rosiner
1 dl konjakk
En klype flaksalt
Fremgangsmåte
Dagen før du skal bake legger du rosinene i bløt i konjakken. Bruk et glass med lokk. Rist litt på glasset innimellom.

Dagen etter:
Smelt smør og ha i en bakebolle. Ha i marmelade og rør godt. Ha i ett og ett egg, rør godt mellom eggene. Ha i melet og vend raskt inn uten å røre mer enn nødvendig.

Bland inn nøtter, mandler, marsipan i biter og konjakk-rosinene. Bland, og ha i en form (1 liter) kledd med bakepapir og smurt med smør. Dryss litt flaksalt på toppen.

La kaken avkjøles, pakk i plast og legg i kjøleskapet minst to dager. Skal den ikke spises da, så legg den i fryseren.

Stek på 150 grader i 70 minutter

Serveres med et melisdryss og kanskje en kaffeglasur? (Melisglasur laget med espresso i stedet for vann)

Pistasjnøtter/mandler kan byttes ut med andre nøtter. Marsipan kan droppes, annen marmelade kan brukes - bruk fantasien og følg lysten.
Inspirasjon
https://matpaabordet.no/2013/12/12/fruktkake-med-konjakk/
Vintips
Konjakk
Vin Santo
Tawny portvin
Kommentar
Konjakk kan bytes ut med limoncello eller Vin Santo!
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Fylt med nøtter, rosiner og marsipan
Fylt med nøtter, rosiner og marsipan
Mandler, pistasjnøtter, rosiner og marsipan
Mandler, pistasjnøtter, rosiner og marsipan
Gode rike smaker
Gode rike smaker
Klar for å stekes
Klar for å stekes
Tett konsistens fylt med smak
Tett konsistens fylt med smak
Om
Registrert: onsdag 30.11.2022.
Sist endret: fredag 02.12.2022.
Om: Vegetar