Bilder |
---|
Beskrivelse |
Fyldig og rik julekake med mye godt i! |
Ingredienser |
150 gr smør 100 gr sukker 2 egg 200 gr hvetemel 100 gr appelsinmarmelade 50 gr mandler 50 gr pistasjnøtter 100 gr marsipan 100 gr gule rosiner 1 dl konjakk En klype flaksalt |
Fremgangsmåte |
Dagen før du skal bake legger du rosinene i bløt i konjakken. Bruk et glass med lokk. Rist litt på glasset innimellom. Dagen etter: Smelt smør og ha i en bakebolle. Ha i marmelade og rør godt. Ha i ett og ett egg, rør godt mellom eggene. Ha i melet og vend raskt inn uten å røre mer enn nødvendig. Bland inn nøtter, mandler, marsipan i biter og konjakk-rosinene. Bland, og ha i en form (1 liter) kledd med bakepapir og smurt med smør. Dryss litt flaksalt på toppen. La kaken avkjøles, pakk i plast og legg i kjøleskapet minst to dager. Skal den ikke spises da, så legg den i fryseren. Stek på 150 grader i 70 minutter Serveres med et melisdryss og kanskje en kaffeglasur? (Melisglasur laget med espresso i stedet for vann) Pistasjnøtter/mandler kan byttes ut med andre nøtter. Marsipan kan droppes, annen marmelade kan brukes - bruk fantasien og følg lysten. |
Inspirasjon |
https://matpaabordet.no/2013/12/12/fruktkake-med-konjakk/ |
Vintips |
Konjakk Vin Santo Tawny portvin |
Kommentar |
Konjakk kan bytes ut med limoncello eller Vin Santo! |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: onsdag 30.11.2022. Sist endret: fredag 02.12.2022. Om: Vegetar Kategori: Kake |