Arancini

Bilder
Arancini med aioli, spekeskinke og sitron
Arancini med aioli, spekeskinke og sitron
Beskrivelse
Risottorester? Da er disse perfekte å lage!
Ingredienser
Risottorester - se egen oppskrift for risotto.
Sammenvispet egg
Panko eller andre tørre brødsmuler
Ost, gjerne mozarella
Olje til fritering
Fremgangsmåte
Lag baller av risottoen og pakk inn en ostebit i midten av ballen. Du kan lage dem i akkurat den størrelsen du foretrekker. «Arancini» betyr «liten appelsin» Jeg liker dem best på størrelse med en golfball.

Vend ballene i egg og så i panko.

Friter i varm olje (ca 170 grader) til de er gyldne. Ikke ha for mange i oljen samtidig. La aranciniene renne av seg på kjøkkenpapir.

Server med en god dip, for eksempel aioli eller paprikadip.
Vintips
Hvitvin laget av grillo-druen
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Arancini med aioli, spekeskinke og sitron
Arancini med aioli, spekeskinke og sitron
En sitronskvis gjør seg til fritert mat!
En sitronskvis gjør seg til fritert mat!
Smeltet ost…
Smeltet ost…
Siciliansk vin til siciliansk gatemat
Siciliansk vin til siciliansk gatemat
Om
Registrert: lørdag 26.11.2022.
Sist endret: søndag 27.11.2022.
Om: Glutenfri
Kategori: Amuse-bouche, Forrett, Hovedrett