Bilder |
---|
Beskrivelse |
Italienske dessertkaker med ricottakrem. |
Ingredienser |
Kakerør: 250 gr hvetemel 20 gr sukker 45 gr smør 75 ml Marsala 1 eggehvite til «lim» Olje til frittering Krem: 250 gr ricotta 45 gr melis 1/2 ts kanel |
Fremgangsmåte |
Kakerør: Bland melis og sukker i en foodprosessor. Ha i smøret i små terninger og kjør raskt sammen. Ha i egg og marsala og kjør litt til - skal se ut som sand/smuler. Hell smulene på plastfolie og samle til en deig. Pakk inn og la hvile i en times tid. Kjevle deigen så tynn du kan. Blir deigen for tykk blir kakene myke og ikke sprø. Stikk ut ringer med en passe stor kakering - en som passer i størrelse til cannoliformene dine. Olje formene og legg deigen rundt. Ha på litt eggehvite i skjøten og klem godt sammen. Kakene stekes i varm olje (ca 175 grader) til de er gyldne. Avkjøl på rist. Kremen: Du må få ut litt fuktighet fra rikottaen. Dette gjør du ved å ha den på tørkepapir, og ha mer tørkepapir over. Klem godt, og ha osten i en bolle. Visp inn melis og kanel. Ha kremen i en sprøytepose, og fyll rørene. Pynt med hakket pistasj, hakket sjokolade eller cocktailbær. Fyll rørene maks en time før servering, ellers blir de myke. |
Vintips |
Marsala - selvfølgelig :) |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 26.11.2022. Sist endret: søndag 27.11.2022. Om: Vegetar Kategori: Dessert, Kake |