Cannoli

Bilder
Cannoli med ricottakrem
Cannoli med ricottakrem
Beskrivelse
Italienske dessertkaker med ricottakrem.
Ingredienser
Kakerør:
250 gr hvetemel
20 gr sukker
45 gr smør
75 ml Marsala

1 eggehvite til «lim»
Olje til frittering

Krem:
250 gr ricotta
45 gr melis
1/2 ts kanel
Fremgangsmåte
Kakerør:
Bland melis og sukker i en foodprosessor. Ha i smøret i små terninger og kjør raskt sammen. Ha i egg og marsala og kjør litt til - skal se ut som sand/smuler. Hell smulene på plastfolie og samle til en deig. Pakk inn og la hvile i en times tid.

Kjevle deigen så tynn du kan. Blir deigen for tykk blir kakene myke og ikke sprø. Stikk ut ringer med en passe stor kakering - en som passer i størrelse til cannoliformene dine.

Olje formene og legg deigen rundt. Ha på litt eggehvite i skjøten og klem godt sammen.

Kakene stekes i varm olje (ca 175 grader) til de er gyldne. Avkjøl på rist.

Kremen:
Du må få ut litt fuktighet fra rikottaen. Dette gjør du ved å ha den på tørkepapir, og ha mer tørkepapir over. Klem godt, og ha osten i en bolle. Visp inn melis og kanel.

Ha kremen i en sprøytepose, og fyll rørene. Pynt med hakket pistasj, hakket sjokolade eller cocktailbær. Fyll rørene maks en time før servering, ellers blir de myke.
Vintips
Marsala - selvfølgelig :)
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Cannoli med ricottakrem
Cannoli med ricottakrem
Cannolirør
Cannolirør
Klare for frityrgryten
Klare for frityrgryten
Cannoli med pistasj
Cannoli med pistasj
Om
Registrert: lørdag 26.11.2022.
Sist endret: søndag 27.11.2022.
Om: Vegetar