Bilder |
---|
Ingredienser |
75 gr romtemperert smør 100 gr mørkt brunt sukker 200 gr hvetemel 2 ta bakepulver 4 ts malt ingefær 2 ts allehånde 2 ts nellik 3 ts kardemomme 2 ts kanel 1/2 ts salt 1,5 dl fløte 1,5 dl tyttebærsyltetøy 50 gr kandisert appelsinskall |
Fremgangsmåte |
Rør smør og sukker godt. (Ca 10 minutter) Ha i ett og ett egg. Rør godt. Det kan skille seg litt i starten her, men bare la vispene gå — det ordner seg! Bruk en slikkepott for å blande inn smøret som legget seg på bollekantene noen ganger underveis. Bland alt det tørre for seg og våte for seg. Ha i vekselvis og rør forsiktig men godt. Hell i en smurt form (Ø 20 cm). Stek på 175 grader i ca 45 minutter. Avkjøl. Ostekrem: Bland romtemperert smør og ost godt, ha i melis, zest og sitronsaft. Visp godt. Juster med melis/sitron for å få perfekt konsistens. Bre over den avkjølte kaken og pynt med tyttebær. Sitron kan byttes med appelsin. Tips: Pynt med tyttebær. Rull dem gjerne i eggehvite og så i sukker - da får de en sukret look. |
Inspirasjon |
https://www.hannasbageri.se/2022/11/08/mjuk-pepparkaka-med-lingon-creamcheese-frosting-4/ |
Vintips |
Tawny portvin Moscatel de Setúbal LBV portvin |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 19.11.2022. Sist endret: onsdag 21.12.2022. Om: Vegetar Kategori: Kake |