Myk pepperkake med ostekrem og tyttebær

Bilder
Myk pepperkake med ostekrem
Myk pepperkake med ostekrem
Ingredienser
75 gr romtemperert smør
100 gr mørkt brunt sukker

200 gr hvetemel
2 ta bakepulver
4 ts malt ingefær
2 ts allehånde
2 ts nellik
3 ts kardemomme
2 ts kanel
1/2 ts salt

1,5 dl fløte
1,5 dl tyttebærsyltetøy
50 gr kandisert appelsinskall
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker godt. (Ca 10 minutter) Ha i ett og ett egg. Rør godt. Det kan skille seg litt i starten her, men bare la vispene gå — det ordner seg! Bruk en slikkepott for å blande inn smøret som legget seg på bollekantene noen ganger underveis.

Bland alt det tørre for seg og våte for seg. Ha i vekselvis og rør forsiktig men godt.

Hell i en smurt form (Ø 20 cm). Stek på 175 grader i ca 45 minutter. Avkjøl.

Ostekrem:
Bland romtemperert smør og ost godt, ha i melis, zest og sitronsaft. Visp godt. Juster med melis/sitron for å få perfekt konsistens. Bre over den avkjølte kaken og pynt med tyttebær. Sitron kan byttes med appelsin.

Tips:
Pynt med tyttebær. Rull dem gjerne i eggehvite og så i sukker - da får de en sukret look.
Inspirasjon
https://www.hannasbageri.se/2022/11/08/mjuk-pepparkaka-med-lingon-creamcheese-frosting-4/
Vintips
Tawny portvin
Moscatel de Setúbal
LBV portvin
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Myk pepperkake med ostekrem
Myk pepperkake med ostekrem
Philadelphiakrem og tyttebær
Philadelphiakrem og tyttebær
Om
Registrert: lørdag 19.11.2022.
Sist endret: onsdag 21.12.2022.
Om: Vegetar
Kategori: Kake