Bilder |
---|
Beskrivelse |
Nydelig alternativ til pizza og lasagne |
Ingredienser |
Per porsjon: En medium aubergine 100 gram Fiordilatte (eller mozarella) «En passe mengde tomatsaus» Gjerne ferske tomatskiver Fersk oregano eller basilikum |
Fremgangsmåte |
Beregn en liten til medium aubergine per person Skjer den i skiver, men pass på at den henger sammen i stilken, slik at du kan lage en vifteform. Se bilde. Dette er rent estetisk - du kan dele den som du vil for smakens del. Strø salt på alle skivene, og la auberginen ligge over dørslag i en times tid. Dette trekker ut litt fukt og gir en bedre munnfølelse til auberginen. Skyll av overflødig salt, men pass på at du ikke får for mye vann på - auberginen trekker det til seg, og med saltbehandlingen har vi forsøkt å fjerne væske. Dersom du ikke rekker å la auberginen ligge med salt, så blir resultatet ok likevel. Ha tomatsaus mellom alle lagene. Dekk løst med folie og bak på 210 grader i en time. Ta auberginen ut av ovnen, og ha på osten. Fordel godt, og dytt noen biter inn mellom skivene. Bak videre uten folie til osten er smeltet og litt gyllen. —- En helt enkel tomatsaus som gir litt mer proteiner til retten er å blande en boks Jacobs oksekraft med en boks gode hermetiske tomater. La dette eventuelt koke litt sammen om du har tid. Smakes til med salt, urter og kanskje en klype sukker om du ikke har tid til å la sausen koke seg søt. Denne sausen rekker til to auberginer. Vil du holde retten vegetarisk kan røde linser i sausen være et godt alternativ for å få inn mer proteiner. Røde linser har rundt 25 gram protein pr 100 gram - og er en av matvarene med høyest proteininnhold. Men: Fiordilatte har også mye proteiner - ca 25 gram per 100 gram. Så selv uten ekstra proteiner er det en del i denne retten. |
Inspirasjon |
Instagram: @cooking_diaries_ |
Kommentar |
Næringsinnhold i en aubergine-porsjon (tomatsaus laget med Jacobs redusert oksekraft) 440 kalorier 48 gr protein 19 gr karbohydrater 17 gr fett |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 12.11.2022. Sist endret: onsdag 26.04.2023. Om: Vegetar, glutenfri Kategori: Hovedrett |