Skuffekake

Bilder
Skuffekake med eplesyltetøy, sukker og kanel
Skuffekake med eplesyltetøy, sukker og kanel
Beskrivelse
Lys og enkel skuffekake
Ingredienser
4 store eller 5 små egg (2)
650 gr sukker (325)
3,5 dl bakemelk (eller h-melk) (1,75)
300 g smør (150)
600 gr hvetemel (300)
4 ts bakepulver (2)
2 ts vaniljeekstrakt (1)
Valgfritt: Zest fra tre sitroner (1-2)

Topping
Sukker
Kanel
Eventuelt mandelflak

Variant:
3 store epler
100 gr kokos
2 ts kanel
0,5 ts kardemomme
70 gr kokosblomstsukker
3 ss ekstra hvetemel
Fremgangsmåte
Pisk eggedosis. Smelt smøret hell i melken. Bland det tørre og melk-smør-blandingen forsiktig inn i eggedosisen.

Ha røren i en langpanne kledd med bakepapir (ca 30x40 cm). For halv oppskrift passer en rund form på 24 til 28 cm) Strø over masse sukker og kanel, og gjerne også skivede mandler.

Kaken kan brukes som utgangspunkt for mange andre kaker - for eksempel eplekake.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-50 min. Lger du en eplevariant med mye epler i langpanne skal kaken steke i ca 60-70 minutter.

For variant med epler og kokos:
Fjern kjerneusene fra eplene, og del i små biter. Bland med kokos, mel og krydder og vend inn i røren.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Skuffekake med eplesyltetøy, sukker og kanel
Skuffekake med eplesyltetøy, sukker og kanel
Om
Registrert: lørdag 22.10.2022.
Sist endret: mandag 27.03.2023.
Om: Vegetar
Kategori: Kake