Vin Santo-iskrem

Bilder
Vin Santo iskrem med cantucci
Vin Santo iskrem med cantucci
Beskrivelse
Iskrem laget med søt vin fra Toscana
Ingredienser
6 dl fløte (eller h-melk)
2 dl Vin Santo fra Toscana
(Jeg brukte denne: Fèlsina Vin Santo del Chianti Classico)
60 gram lyst brunt sukker
8 eggeplommer
Fremgangsmåte
Varm fløte og vin til ca 80-90 grader.

Visp sammen eggeplommer og sukker. Hell den varme fløtevinen sakte over og rør godt hele tiden.

Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp til 82 grader under konstant omrøring.

Så fort du når 82 grader heller du blandingen over i en ny beholder, eller rett i ismaskinen om du har en med kjøleelement.

Kjøl ned, og kjør videre i ismaskinen til iskrem. Frys videre i fryseren noen timer

Serveres med Vin Santo og biscotti - gjerne den klassiske typen Cantucci. En biscotti med tørket aprikos, honning og hasselnøtter vil også være et godt valg som vil harmonere med vinen.

Varianter:
- Hakk biscotti og bland inn i selve isen.
- Bland inn mandelkrokan eller ristede mandelflak
- la rosiner og tørket aprikos ligge i Vin Santo over natten, og bland inn mot slutten av innfrysningen
Inspirasjon
Inspirert av Nigella Lawson
Vintips
Fèlsina Vin Santo del Chianti Classico
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Vin Santo iskrem med cantucci
Vin Santo iskrem med cantucci
Vintips
Vintips
Om
Registrert: fredag 07.10.2022.
Sist endret: onsdag 28.08.2024.
Om: Vegetar, glutenfri
Kategori: Dessert