Bilder |
---|
Beskrivelse |
Iskrem laget med søt vin fra Toscana |
Ingredienser |
6 dl fløte (eller h-melk) 2 dl Vin Santo fra Toscana (Jeg brukte denne: Fèlsina Vin Santo del Chianti Classico) 60 gram lyst brunt sukker 8 eggeplommer |
Fremgangsmåte |
Varm fløte og vin til ca 80-90 grader. Visp sammen eggeplommer og sukker. Hell den varme fløtevinen sakte over og rør godt hele tiden. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp til 82 grader under konstant omrøring. Så fort du når 82 grader heller du blandingen over i en ny beholder, eller rett i ismaskinen om du har en med kjøleelement. Kjøl ned, og kjør videre i ismaskinen til iskrem. Frys videre i fryseren noen timer Serveres med Vin Santo og biscotti - gjerne den klassiske typen Cantucci. En biscotti med tørket aprikos, honning og hasselnøtter vil også være et godt valg som vil harmonere med vinen. Varianter: - Hakk biscotti og bland inn i selve isen. - Bland inn mandelkrokan eller ristede mandelflak - la rosiner og tørket aprikos ligge i Vin Santo over natten, og bland inn mot slutten av innfrysningen |
Inspirasjon |
Inspirert av Nigella Lawson |
Vintips |
Fèlsina Vin Santo del Chianti Classico |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: fredag 07.10.2022. Sist endret: onsdag 28.08.2024. Om: Vegetar, glutenfri Kategori: Dessert |