Bilder |
---|
Beskrivelse |
En skikkelig varmende høstsuppe! |
Ingredienser |
2 små hokkaido gresskar (til sammen ca to kilo før de er renset for frø) Tre rødløk En hel stor hvitløk, eller tre-fire små 1 liter kyllingkraft 2 dl lett matfløte Saften fra en sitron Salt og pepper Til toppingen 200-400 gram kyllingbryst 400 gram sopp En neve gresskarkjerner Zest fra sitronen Smør til steking |
Fremgangsmåte |
Del gresskarene i fire biter og fjern frø og innmat. Skallet skal være på. Skrell løken og del i store båter. Legg løk og gresskar på et stekebrett sammen med hvitløken som ikke er skrelt. Ha over en skvett olje og bak på ca 110 grader hele dagen. Har du dårlig tid setter du opp varmen og baker dem på ca 210 grader i 45 minutter. Ha grønnsakene over i en kjele sammen med kraft og kjør glatt med en stavmikser. Ha i fløte, smak til med salt, pepper og sitron. Stek sopp og kylling, ha frøene i til slutt sammen med zest fra sitronen og grønne urter, for eksempel bladpersille og rosmarin. Smak til med salt. Dette er nok mat til fem personer. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: torsdag 06.10.2022. Sist endret: torsdag 06.10.2022. Om: Glutenfri Kategori: Hovedrett |