Gresskarsuppe med sopp og kylling

Bilder
Sunn og god gresskarsuppe
Sunn og god gresskarsuppe
Beskrivelse
En skikkelig varmende høstsuppe!
Ingredienser
2 små hokkaido gresskar (til sammen ca to kilo før de er renset for frø)
Tre rødløk
En hel stor hvitløk, eller tre-fire små
1 liter kyllingkraft
2 dl lett matfløte
Saften fra en sitron
Salt og pepper

Til toppingen
200-400 gram kyllingbryst
400 gram sopp
En neve gresskarkjerner
Zest fra sitronen
Smør til steking
Fremgangsmåte
Del gresskarene i fire biter og fjern frø og innmat. Skallet skal være på. Skrell løken og del i store båter. Legg løk og gresskar på et stekebrett sammen med hvitløken som ikke er skrelt.

Ha over en skvett olje og bak på ca 110 grader hele dagen. Har du dårlig tid setter du opp varmen og baker dem på ca 210 grader i 45 minutter.

Ha grønnsakene over i en kjele sammen med kraft og kjør glatt med en stavmikser. Ha i fløte, smak til med salt, pepper og sitron.

Stek sopp og kylling, ha frøene i til slutt sammen med zest fra sitronen og grønne urter, for eksempel bladpersille og rosmarin. Smak til med salt.

Dette er nok mat til fem personer.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Sunn og god gresskarsuppe
Sunn og god gresskarsuppe
Bakte grønnsaker
Bakte grønnsaker
Sopp og kylling
Sopp og kylling
Glatt og lett konsistens
Glatt og lett konsistens
Om
Registrert: torsdag 06.10.2022.
Sist endret: torsdag 06.10.2022.
Om: Glutenfri
Kategori: Hovedrett