Mate surdeigstarter

Ingredienser
30 gr surdeigstarter
130 gr vann, 30 grader
50 gr økologisk siktet hvetemel
50 gr økologisk siktet rugmel
Fremgangsmåte
Løs opp starteren i vann, og rør inn mel.
Bland godt, men ikle for lenge.

Ha den. Ha den nye starteren i et norgesglass på 0,5-1 liter.

La starteren stå på benken i ca 12 timer. Den skal heve til max, og akkurat være på vei ned. Vær obs på at starten ofte tar en liten pust i bakken halvveis. Se video.

Jeg pleier å ta vare på den gamle starteren i kjøleskapet inntil den nye er klar.

Når den nye er klar kan du bake med den, eller bytte den ut med den gamle i kjøleskapet om du ikke skal bake.

Det finnes mange forskjellige gode oppskrifter på surdeigsstartere. Mange er betydelig mye mer fast enn denne. Andre er enda løsere. Se bilde for rett konsistens i denne oppskriften.
Inspirasjon
Denne metoden har jeg lært fra kokeboken til Illebrød.
https://illebrod.no/
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Konsistens på surdeigstarteren
Konsistens på surdeigstarteren
Om
Registrert: onsdag 05.10.2022.
Sist endret: onsdag 05.10.2022.
Om: Vegetar, vegan, melkefri
Kategori: Frokost