Fårikål

Bilder
Fårikål
Fårikål
Ingredienser
2 kg fårikålkjøtt
1 stor hodekål
2 ss hel pepper
2 vossakorv
Vann, salt
Fremgangsmåte
Legg kjøtt og kål lagvis i en stor kjele. Ha pepper mellom lagene. Start med kjøtt nederst, og legg kjøttet med kjøttsiden ned.

Laget du en mindre porsjon så har du ett kjøttlag i bunn og ett kållag over.

Fyll på med vann ca 2/3 av kål/kjøtt.

La syde på ca 80 grader i et par-tre timer under lokk til kjøttet slipper bena.

Legg i pølser kuttet i seks store biter på toppen. Kok poteter, gjerne mandelpotet.

Server på varme tallerkner.

Drikkeforslag: Chardonnay fra Jura. For eksempel denne: Dom. Courbet Les Isles Côtes du Jura Chardonnay
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Fårikål
Fårikål
Om
Registrert: søndag 02.10.2022.
Sist endret: søndag 02.10.2022.
Om: Glutenfri, melkefri
Kategori: Hovedrett