Karamellpudding

Bilder
Ingredienser
Til karamellen:
2 dl sukker
1 dl vann

Til puddingene (ca. 10 små eller 1 liten brødform)
2 dl fløte
3 dl ekstra lett melk
5 ss sukker
5 egg
1 vaniljestang
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 120 grader.

Ha melk, fløte og vanilje i en kjele og bring til kokepunktet. Skru av varmen og la stå å trekke i en halvtimes tid.

Mens vaniljen trekker i fløtemelken forbereder du formen(e) som skal brukes.

Lag karamell ved å blande sukker og vann i en liten kjele, og varm opp sakte til du har en lys gyllen karamell. Ikke la den bli for mørk! Det tar litt tid å fordampe vannet i starten. Vannet brukes for å lettere kontrollere at sukkeret ikke brenner seg. Ikke rør i karamellen, bare snu lett på kjelen.

Når karamellen er klar heller du den i en brødform eller i små porsjonsformer. Du må jobbe raskt for å dekke bunnen, sukkeret stivner fort. Sett formene med karamell til side for nå.

Rør eggene sammen, og hell fløtemelken over eggene. Bland godt, men visp inn så lite luft som mulig.

Sil blandingen gjennom en finmasket sil, og hell i formen(e)

Luftbobler på toppen bør fjernes. Dette gjøres lett med en brulleebrenner.

Sett formene i en langpanne i ovnen, og fyll kokende vann i pannen. Vannet skal stå ca halvveis opp på formene.

Stek til puddingen(e) kjennes faste når du presser på dem men en båt skje - men likevel er dissende. For små porsjonsformer er dette ca 30 minutter. For en stor form kan det være mellom en og to timer.

Når puddingene er ferdig stekt skal de avkjøles, og hvile i kjøleskapet over natten i formene sine.

Hvelv på fat og server gjerne lettpisket krem til.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Om
Registrert: lørdag 01.10.2022.
Sist endret: søndag 02.10.2022.
Om: Vegetar, glutenfri