Bilder |
---|
Ingredienser |
135 g sukker 6 dl melk 80 ml brunet smør (kalles også beurre noisette/nøttesmør) 6 eggeplommer |
Fremgangsmåte |
Brun smør. (Smelt smør, la det skumme opp, rør og la det brunes til det får en gyllenbrun farge og nøtteaktig duft. Hell over i en skål slik at det ikke brunes videre når det har nådd rett bruning) Varm opp melk, sukker og ha i nøttesmøret. Hell blandingen over eggeplommene, og bland godt. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp til 82 grader. Kjør i iskremmaskin. |
Inspirasjon |
https://www.dn.no/smak/smak/maaemo/esben-holmboe-bang/kokebok/maaemo-sjefen-vi-har-en-hotline/2-1-35273 |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 01.10.2022. Sist endret: tirsdag 31.01.2023. Om: Glutenfri Kategori: Dessert |