Bilder |
---|
Ingredienser |
2 egg 60 gr sukker 80 gr hvetemel 100 ml melk 20 g smør + litt til smøring av formen 1 ts bakepulver 1 ts kanel 5-6 epler Til topping: 75 gr hakkede hasselnøtter/pistasjnøtter 25 gr brunt sukker |
Fremgangsmåte |
Dette er en litt annerledes eplekake. Den heter «usynlig eplekake» fordi det er lite kakerøre i forhold til epler. Dette gjør kaken svært saftig og epleintens. Som en bonus er den også mindre kaloririk enn en del andre kaker på grunn av det høye fruktinnholdet. Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme Ha bakepapir i bunnene på en kakeform på 22 cm, smør bunn og kanter godt med smør. Smelt smør, bland med melk, sukker, kanel og egg. Sikt inn hvetemel og bakepulver - rør til en jevn røre. Skrell eplene, ta ut kjernehusene og del i tynne skiver med mandolin. Bland forsinket inn i kakerøren, og ha i formen. Dryss over topping. Steketid:50 min Kaken kan gjerne bakes dagen før og serveres helt kald, eller serves lun etter en times tid etter at den er ute av ovnen. Server gjerne med is og karamellsaus. Is med brunet smør passer ekstra godt. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 01.10.2022. Sist endret: tirsdag 04.10.2022. Kategori: Dessert, Petit four, Kake |