Bilder |
---|
Ingredienser |
Kaken: 110 g kakao 3 dl kokende vann 4,5 dl seterrømme 3 ts vaniljeekstrakt 1 ts natron 225 g smør 750 gr (9 dl) sukker 450 gr (9 dl) hvetemel En klype salt 6 eggehviter La Famiglia Chocolate Frosting: 250 g smør 140 gr kakao 2 dl melk 2 ts vaniljeekstrakt 500 g melis |
Fremgangsmåte |
Visp kakaopulver ut i kokende vann. Visp inn seterrømmen og vaniljeekstrakt. Pisk romtemperert smør og sukker. Bland i rømmen og sjokoladen. Rør til en jevn deig. Bland natron med hvetemel, og vend inn i røren. Pisk eggehvitene stive med en klype salt og vend inn i deigen til slutt. Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek bunnene midt i ovnen ved 150°C i ca. 50 minutter. Avkjøl på rist. Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og vaniljeekstrakt. Bland så i melk og melis og pisk til en fløyelsmyk sjokoladekrem. Tilpass mengden melk og melis til sjokoladekremen så den får passe tykk smørekonsistens. Tips: Merk at det kun skal være piskede eggehviter i kakebunnen, altså ikke noen eggeplommer. Det gir ekstra luftige og myke sjokoladekakebunner. |
Inspirasjon |
Oppskriften er funnet på Det Søte Liv |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: tirsdag 17.10.2023. Om: Vegetar Kategori: Kake |