Hellstrøms sjokolademousse

Bilder
Sjokolademousse-kake med oreobunn og gullnøtter
Sjokolademousse-kake med oreobunn og gullnøtter
Ingredienser
Dette er en lett og deilig sjokolademousse - og enklere prosess kan man knapt tenke seg.

Oppskriften er oppgitt i to ulike størrelser. Den store oppskriften passer fint om du skal lage en kake. Den lille er nok til 5 porsjoner til dessert.

3,3 dl fløte (1 liter fløte)
100 gram sjokolade (300 gr sjokolade)
10 gram sukker (30 gr sukker)
Fremgangsmåte
Varm opp fløten med sukkeret til rett under kokepunktet. Hakk sjokoladen. Bruk god sjokolade - denne kremen blir ikke bedre enn sjokoladen du velger å bruke.

Hell halvparten av fløten over sjokoladen, la den ligge i ro et minutt og rør så godt. Ha så over resten av fløten og rør igjen. Avkjøl, og sett i kjøleskap over natten.

Neste dag visper du opp kremen. Ikke fortvil om det ikke ser ut til å bli krem med det første - bare visp til den kommer seg. Når den begynner å tykne, så ikke visp for lenge. Kremen skal være myk og lett.

Serveringsalternativ:
Moussen kan serveres i en stor bolle eller i porsjonsglass. Server gjerne moussen som den er - eller kanskje med noen friske bringebær eller appelsinsegmenter eller vaniljesaus.

Du kan også bruke den som kake - og da kan du for eksempel lage en oreokjeksbunn av to pakker oreokjeks og 100 gram smeltet smør - som du lager en ostekakebunn. Hell moussen over og pynt.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Kake laget i 24 cm form
Kake laget i 24 cm form
Gullnøtter, tindved, gullstøv og sjokoladepynt
Gullnøtter, tindved, gullstøv og sjokoladepynt
Sjokolademousse-kake med oreobunn og gullnøtter
Sjokolademousse-kake med oreobunn og gullnøtter
Sjokolademousse med appelsin og honningperler
Sjokolademousse med appelsin og honningperler
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: onsdag 26.04.2023.
Om: Vegetar