Bilder |
---|
Ingredienser |
Dette er en lett og deilig sjokolademousse - og enklere prosess kan man knapt tenke seg. Oppskriften er oppgitt i to ulike størrelser. Den store oppskriften passer fint om du skal lage en kake. Den lille er nok til 5 porsjoner til dessert. 3,3 dl fløte (1 liter fløte) 100 gram sjokolade (300 gr sjokolade) 10 gram sukker (30 gr sukker) |
Fremgangsmåte |
Varm opp fløten med sukkeret til rett under kokepunktet. Hakk sjokoladen. Bruk god sjokolade - denne kremen blir ikke bedre enn sjokoladen du velger å bruke. Hell halvparten av fløten over sjokoladen, la den ligge i ro et minutt og rør så godt. Ha så over resten av fløten og rør igjen. Avkjøl, og sett i kjøleskap over natten. Neste dag visper du opp kremen. Ikke fortvil om det ikke ser ut til å bli krem med det første - bare visp til den kommer seg. Når den begynner å tykne, så ikke visp for lenge. Kremen skal være myk og lett. Serveringsalternativ: Moussen kan serveres i en stor bolle eller i porsjonsglass. Server gjerne moussen som den er - eller kanskje med noen friske bringebær eller appelsinsegmenter eller vaniljesaus. Du kan også bruke den som kake - og da kan du for eksempel lage en oreokjeksbunn av to pakker oreokjeks og 100 gram smeltet smør - som du lager en ostekakebunn. Hell moussen over og pynt. |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: onsdag 26.04.2023. Om: Vegetar |