Bilder |
---|
Ingredienser |
350 g smør 500 g sukker 450 g hvetemel 4 ss kakao 1 ss bakepulver 4 dl helmelk 6 egg 3 dl seterrømme (ett beger) 300g sjokolade (gjerne kokesjokolade) 1,5 dl fløte |
Fremgangsmåte |
Smelt smøret i en kasserolle over middels varme Bland sukker, hvetemel, kakao og bakepulver i en bolle. Bland melk og smør sammen i bollen først. Så har du i eggene og rører godt sammen. Hell melke- blandingen over i bollen med de tørre ingrediensene og rør sammen til en jevn røre. Ha i rømmebegeret og rør godt sammen til alt er blandet. Hell over i en langpanne dekket med bakepapir Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20- 30 min. Kaken kan se litt rå ut når den er ferdig. (Prøv deg frem med en liten grillpinne/ tannpirker i tre. Kaken er ferdig når det ikke sitter røre på pinnen når du stikker i den). Avkjøles før du legger på glasur. Oppskrift Glasur (Ganache) Hakk opp 300 gram sjokolade i små biter, ha de over i en plast eller glassbolle. Kok opp 1,5 dl fløte, og hell den over sjokoladen. Rør til all sjokoladen er smeltet og du har en silkemyk glasur. Bør få stå litt i bollen til den «setter» seg litt, da får du et finere resultat på kaken. Kaken bør stå i romtemperatur, ikke i kjøleskap. |
Inspirasjon |
Oppskriften er fra https://kakepiken.wordpress.com/ |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: torsdag 06.10.2022. Om: Vegetar Kategori: Dessert, Kake |