Bilder |
---|
Ingredienser |
1 liter vaniljesaus 200 g smør 5 dl sukker/500 gram sukker 12 dl hvetemel/700 gr hvetemel 2 ts vaniljesukker 6 ts bakepulver |
Fremgangsmåte |
Smelt smør, ha i sukker og rør godt. Ha sukkersmøret i en kjøkkenmaskin, og tilsett vaniljesaus og alt det tørre. Ha gjerne i litt ekstra vanilje. Med zest fra en appelsin i røren blir dette en perfekt påskekake! Bland godt. Fordel i to brødformer som er kledd med bakepapir. Eller i en stor rund kakeform 30-32 cm) Dryss over perlesukker, hakkede nøtter og mandler, kanel. Stek på 170 grader i 60 minutter. Alternativ: Del kaken i to og fyll med syltetøy, for eksempel rabarbrasyltetøy som på kaken med den store peonen på. |
Inspirasjon |
Oppskrift fra Eivind Hellstrøm |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: torsdag 06.10.2022. Om: Vegetar |