Vaniljesauskake

Bilder
To lag med rabarbrasyltetøy mellom
To lag med rabarbrasyltetøy mellom
Ingredienser
1 liter vaniljesaus
200 g smør
5 dl sukker/500 gram sukker
12 dl hvetemel/700 gr hvetemel
2 ts vaniljesukker
6 ts bakepulver

Denne kaken er lett å gjøre allergivennlig om du bruker vaniljesaus uten egg og glutenfritt mel.
Fremgangsmåte
Smelt smør, ha i sukker og rør godt. Ha sukkersmøret i en kjøkkenmaskin, og tilsett vaniljesaus og alt det tørre. Ha gjerne i litt ekstra vanilje. Med zest fra en appelsin i røren blir dette en perfekt påskekake! Bland godt.

Fordel i to brødformer som er kledd med bakepapir. Eller i en stor rund kakeform 30-32 cm)

Dryss over perlesukker, hakkede nøtter og mandler, kanel. Stek på 170 grader i 60 minutter.

Alternativ:
Del kaken i to og fyll med syltetøy, for eksempel rabarbrasyltetøy som på kaken med den store peonen på.
Inspirasjon
Oppskrift fra Eivind Hellstrøm
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Lottes siste skoledag på ungdomsskolen. Samme farger som på første skoledagsblusen
Lottes siste skoledag på ungdomsskolen. Samme farger som på første skoledagsblusen
To lag med rabarbrasyltetøy mellom
To lag med rabarbrasyltetøy mellom
To lag med rabarbrasyltetøy mellom
To lag med rabarbrasyltetøy mellom
Deilig topping med nøtter, sukker og kanel
Deilig topping med nøtter, sukker og kanel
En  glutenfri variant med tørkede bringebær og melisglasur
En glutenfri variant med tørkede bringebær og melisglasur
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: søndag 16.06.2024.
Om: Vegetar
Kategori: Kake