Brente mandler

Bilder
Juleduftende brente kryddermandler
Juleduftende brente kryddermandler
Ingredienser
75 gr sukker
0,5 dl vann
1/4 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1/4 ts allehånde
1/4 ts flaksalt
1/2 ss tørket og finmalt sitrus (kan sløyfes)
250 g mandler
10 gr smør
Fremgangsmåte
Rist mandlene i ovenen på 200 grader i ca ti minutter. Kok opp vann, krydder og sukker, og ha i de ristede mandlene.

Kok til sukkerlaken først krystalliserer seg seg til hvitt grynete pulver og så videre til det dannes gylden karamell. Rør godt hele tiden!

Når du er fornøyd med brenningsgraden rører du inn smør, salt og sitruspulver, og heller alt ut på et oljesmurt bakepapir. Vær rask og del opp mandlene før karamellen stivner.

Tips: ikke doble oppskriften. Lag heller i flere omganger. Det er fort gjort å miste kontrollen over sukkeret i en stor porsjon. #lærtpådenhardemåten
Inspirasjon
Madeira, gjerne en halvsøt Bual som
Blandy's 10 Years Old Bual
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Juleduftende brente kryddermandler
Juleduftende brente kryddermandler
Stadie 1: Blanke og vakre
Stadie 1: Blanke og vakre
Stadie 2: Underveis krystalliserer sukkeret seg - da er du ca. halvveis
Stadie 2: Underveis krystalliserer sukkeret seg - da er du ca. halvveis
Stadie 3: Ferdig karamellisert
Stadie 3: Ferdig karamellisert
Deilige søtsaker til jul!
Deilige søtsaker til jul!
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: søndag 10.12.2023.
Om: Vegetar, glutenfri
Kategori: Dessert, Petit four