Bilder |
---|
Ingredienser |
75 gr sukker 0,5 dl vann 1/4 ts kanel 1/4 ts kardemomme 1/4 ts allehånde 1/4 ts flaksalt 1/2 ss tørket og finmalt sitrus (kan sløyfes) 250 g mandler 10 gr smør |
Fremgangsmåte |
Rist mandlene i ovenen på 200 grader i ca ti minutter. Kok opp vann, krydder og sukker, og ha i de ristede mandlene. Kok til sukkerlaken først krystalliserer seg seg til hvitt grynete pulver og så videre til det dannes gylden karamell. Rør godt hele tiden! Når du er fornøyd med brenningsgraden rører du inn smør, salt og sitruspulver, og heller alt ut på et oljesmurt bakepapir. Vær rask og del opp mandlene før karamellen stivner. Tips: ikke doble oppskriften. Lag heller i flere omganger. Det er fort gjort å miste kontrollen over sukkeret i en stor porsjon. #lærtpådenhardemåten |
Inspirasjon |
Madeira, gjerne en halvsøt Bual som Blandy's 10 Years Old Bual |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: søndag 10.12.2023. Om: Vegetar, glutenfri Kategori: Dessert, Petit four |