Gulrotkake

Bilder
Gulrotkake pyntet med marsipangulrøtter
Gulrotkake pyntet med marsipangulrøtter
Ingredienser
Bunn:
500 gr mel
500 gr vanlig sukker
125 gr brunt sukker
6 små ts bakepulver
1 ts natron
4 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts salt
6 egg
800 gr revet gulrot
300 gr smeltet smør
Skall og saft fra 1 sitron

Ostekrem:
200 g philadelphia
200 g smør
400 g melis
Skall og litt saft fra 1 sitron
Fremgangsmåte
Bland det tørre sammens i en stor bolle. Rør inn eggene. Bland smør og gulrot inn i røra

Hell i en smurt langpanne eller stor springform (32 cm) Stek ved 180 grader i ca 1 time.

Lager du cupcakes/muffins? Blir ganske mange - ca 36 stykker (18 store) Stek små muffins i ca 15-20 minutter. Store trenger ca 30 minutter.

Avkjøl før du har på kremen

Kremen lages ved å mikse romtemperert smør og ost for så å vispe inn melis til en luftig krem. Smak til med sitron.

Pynt kaken ved å dele bunnen i tre lag, og fordel kremen med en fjerdedel på hvert lag, og en fjerdedel til å dekke kantene.
Inspirasjon
Siljemoras fra toogto sin oppskrift - med noen justeringer.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Gulrotkake pyntet med marsipangulrøtter
Gulrotkake pyntet med marsipangulrøtter
Gulrotkake med nøtter og løs glasur
Gulrotkake med nøtter og løs glasur
Feststund
Feststund
Festen er ikke over - det er kake igjen!
Festen er ikke over - det er kake igjen!
Saftig og søt kake med frisk krem
Saftig og søt kake med frisk krem
Kakebord!
Kakebord!
Muffins-variant
Muffins-variant
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: lørdag 11.02.2023.
Om: Vegetar