| Bilder |
|---|
| Ingredienser |
| Bunn: 500 gr mel 500 gr vanlig sukker 125 gr brunt sukker 6 små ts bakepulver 1 ts natron 4 ts kanel 1 ts kardemomme 1 ts salt 6 egg 800 gr revet gulrot 300 gr smeltet smør Skall og saft fra 1 sitron Ostekrem: 200 g philadelphia 200 g smør 400 g melis Skall og litt saft fra 1 sitron |
| Fremgangsmåte |
| Bland det tørre sammens i en stor bolle. Rør inn eggene. Bland smør og gulrot inn i røra Hell i en smurt langpanne eller stor springform (32 cm) Stek ved 180 grader i ca 1 time. Lager du cupcakes/muffins? Blir ganske mange - ca 36 stykker (18 store) Stek små muffins i ca 15-20 minutter. Store trenger ca 30 minutter. Avkjøl før du har på kremen Kremen lages ved å mikse romtemperert smør og ost for så å vispe inn melis til en luftig krem. Smak til med sitron. Pynt kaken ved å dele bunnen i tre lag, og fordel kremen med en fjerdedel på hvert lag, og en fjerdedel til å dekke kantene. |
| Inspirasjon |
| Siljemoras fra toogto sin oppskrift - med noen justeringer. |
| Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
| Om |
| Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: lørdag 11.02.2023. Om: Vegetar Kategori: Kake |