Bilder |
---|
Beskrivelse |
Grunnoppskrift som kan varieres i det uendelige! |
Ingredienser |
Bunn: 1 pk Bixit 1/2 pk mariekjeks 200 gr. smør 100 gr. pistasjkjerner En klype salt Fyll: 2 beger creme fraiche (600 ml) 500 gr. Marscapone 1 pk sitrongele (laget med 1 1/2 dl vann) 1/3 l kremfløte 1/2 dl sukker Frø fra en vaniljestang Zest fra en stor sitron Friske bringebær Topp: Rød gele Friske bær |
Fremgangsmåte |
Bunn: Knus kjeks og hakk nøtter. Bland. Hell over smeltet smør og rør sammen. Sett en kakering (eller ringen fra en springform) med diameter på ca 30 cm på et kakefat, og kle med konditorfolie. Trykk kjeksbunnen ganske fast ned i formen. Sett kaldt. du kan droppe nøttene, eller bruke andre akkurat som du vil. Fyll: Visp krem med sukker og vanilje. Visp ost og creme fraiche sammen med sitronskall. Bland i gul gele og vend inn kremen. Dekk bunnen, og sett bringebær jevnt over hele kaken. Ha så på resten av fyllet. Sett kaldt i minimum 2 timer. Topp: Når fyllet et stivt kan du pynte med gelelokk. Husk at gelen må være kald/romtemperatur når den helles over. Lag den ferdig og sett på benken når kaken går i kjøleskapet, så er den passe kald når fyllet er stivt. Pynt gjerne med fine bær. Varier gjerne med annen gele og andre frukter/blomster Alternativ Sitrongele med masse hakket sitrontimian er nydelig som topping. Bland øyer med rabarbrakompott i fyllet og bruk rabarbragele til toppen Du kan bytte ut noen av mariekjeksene med Ritzkjeks. Pass da på å ikke tilsette mer salt. Egen gelé? Du kan bytte ut sitrongele med hvilken som helst annen, og du kan lage din egen. Bløt 6 plater gelatin i kaldt vann i ca 10 minutter. Klem ut vannet og selt så platene ned i 1,5 dl konsentrert saft, sirup eller annet du vil bruke som smakstilsetning. Til topplokk kan du også lage egen gelé. Også her bløtlegger du 6 gelatinplater i kaldt vann i ca 10 minutter, klem ut vannet og smelt platene ned i 5 dl saft eller annet med «vanlig» styrke. La blandingen bli kald før du heller den over kaken. |
Vintips |
Jordbær og rabarbra i kaken? Da er denne en perfekt match! Hexamer Pinot Noir Weissherbst Auslese |
Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
Om |
Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: søndag 25.06.2023. Om: Vegetar Kategori: Dessert, Kake |