Ostekake

Bilder
Festpyntet ostekake
Festpyntet ostekake
Beskrivelse
Grunnoppskrift som kan varieres i det uendelige!
Ingredienser
Bunn:
1 pk Bixit
1/2 pk mariekjeks
200 gr. smør
100 gr. pistasjkjerner
En klype salt

Fyll:
2 beger creme fraiche (600 ml)
500 gr. Marscapone
1 pk sitrongele (laget med 1 1/2 dl vann)
1/3 l kremfløte
1/2 dl sukker
Frø fra en vaniljestang
Zest fra en stor sitron
Friske bringebær

Topp:
Rød gele
Friske bær
Fremgangsmåte
Bunn:
Knus kjeks og hakk nøtter. Bland. Hell over smeltet smør og rør sammen. Sett en kakering (eller ringen fra en springform) med diameter på ca 30 cm på et kakefat, og kle med konditorfolie. Trykk kjeksbunnen ganske fast ned i formen. Sett kaldt. du kan droppe nøttene, eller bruke andre akkurat som du vil.

Fyll:
Visp krem med sukker og vanilje. Visp ost og creme fraiche sammen med sitronskall. Bland i gul gele og vend inn kremen. Dekk bunnen, og sett bringebær jevnt over hele kaken. Ha så på resten av fyllet. Sett kaldt i minimum 2 timer.

Topp:
Når fyllet et stivt kan du pynte med gelelokk. Husk at gelen må være kald/romtemperatur når den helles over. Lag den ferdig og sett på benken når kaken går i kjøleskapet, så er den passe kald når fyllet er stivt. Pynt gjerne med fine bær. Varier gjerne med annen gele og andre frukter/blomster

Alternativ
Sitrongele med masse hakket sitrontimian er nydelig som topping.
Bland øyer med rabarbrakompott i fyllet og bruk rabarbragele til toppen

Du kan bytte ut noen av mariekjeksene med Ritzkjeks. Pass da på å ikke tilsette mer salt.

Egen gelé?
Du kan bytte ut sitrongele med hvilken som helst annen, og du kan lage din egen. Bløt 6 plater gelatin i kaldt vann i ca 10 minutter. Klem ut vannet og selt så platene ned i 1,5 dl konsentrert saft, sirup eller annet du vil bruke som smakstilsetning.

Til topplokk kan du også lage egen gelé. Også her bløtlegger du 6 gelatinplater i kaldt vann i ca 10 minutter, klem ut vannet og smelt platene ned i 5 dl saft eller annet med «vanlig» styrke. La blandingen bli kald før du heller den over kaken.
Vintips
Jordbær og rabarbra i kaken? Da er denne en perfekt match! Hexamer Pinot Noir Weissherbst Auslese
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Festpyntet ostekake
Festpyntet ostekake
Kakebord til 40-årsfest
Kakebord til 40-årsfest
Rabarbra, rabarbra, rabarbra!
Rabarbra, rabarbra, rabarbra!
Porsjonskake med jordbær
Porsjonskake med jordbær
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: søndag 25.06.2023.
Om: Vegetar