| Bilder |
|---|
| Ingredienser |
| 300 gr hvetemel 1/2 ts salt 2 ss sukker 1 ts natron 1 ts kardemomme 3 egg 400 dl kulturmelk Blir ca 40-45 stk |
| Fremgangsmåte |
| Bland alt det tørre. Skill eggene og bland plommer og melk, og rør godt inn i melblandingen. La røren svelle en liten time. Visp eggehvitene stive og vend inn når du er klar til å steke. Finn frem munkejernet, varm det godt og ha smør i alle rommene. Fyll dem ca 2/3 fulle med røre og stek til de er gyldne på alle sider. Vend underveis med tannpirkere. Dryss med melis og server lune med krem og bringebærsyltetøy. |
| Inspirasjon |
| Oppskriften her har tatt utgagnspunkt i en oppskrift fra «Mat fra Norge» desember 2022 |
| Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
| Om |
| Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: lørdag 16.12.2023. Kategori: Kake |