Jordbæris med jordbærcoulis

Bilder
Semifreddo med jordbær
Semifreddo med jordbær
Ingredienser
5 eggeplommer vispes samen med fem ss melis. 4 dl fløte vispes til krem. Knus en pose med tørkede jordbær, og bland krem, bærpulver og eggedosis. Fryses. Serveres med jordbærcoulis og friske bær.

Coulis lages slik: Del 1/2 kg bær i biter og legg i en kjele sammen med en vaniljestang, litt balsamicoeddik, zest fra 1/2 sitron og sukker etter smak (begynn med ca 2 dl og smak til). Kok til bærene faller sammen. Press så massen gjennom en sil. Coulisen tykner litt når den kjølner.

Vil du ikke lage coulis, kan du blande en ss balsamico og 1 ss vann i tre ss syltetøy, og bruke det som saus i stedet.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Semifreddo med jordbær
Semifreddo med jordbær
Jordbær, jordbær og jordbær
Jordbær, jordbær og jordbær
Tørkede bær er deilige til mye!
Tørkede bær er deilige til mye!
Jordbærcoulis
Jordbærcoulis
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: søndag 21.05.2023.
Om: Vegetar, glutenfri
Kategori: Dessert