| Bilder |
|---|
| Ingredienser |
| 250 gr conchiglioni (store pastaskjell) 250 gram ricotta 300 gram revet jarlsberg 50 gram revet parmesan 150 gram fersk mozarella Tomatsaus 2 stangselleristenger 2 løk 2 store gulrøtter 2 bokser gode tomater Tørket oregano og litt friske urter |
| Fremgangsmåte |
| Begynn med tomatsausen. Kutt grønnsaker i små terninger og stek på lavt varme i litt olje. Ha i friske urter og/eller tørket oregano. Sausen får koke så lenge som vi har tid til - fra ti minutter til en time. Smakes til med en klunk balsamico, et presset hvitløksfedd, salt og mer friske urter. Pastaskjellene kokes i saltet vann. Ikke kok dem helt ferdige, for da blir de for myke i ovnen. Avkjøl raskt i kaldt vann for å stoppe kokingen - og for at det blir mulig å håndtere dem. Riv jarlsberg og parmesan, og del mozzarella i biter. Bland med ricotta til en fast blanding. Smak til med pepper, men vær forsiktig med salt, da det er salt i noen av ostene. Har du basilikum eller andre gode urter - hakk i litt av det også. Du kan bruke de ostene du liker og har i hus. Det er ikke viktig å få ostemengdene akkurat rett - en dæsj og en splæsj blir helt supert det Ha i en skje ostefyll i hvert skjell. Ha tomatsaus i bunnen av en stor form, og legg skjellene oppå sausen. Gratiner på 225 grader til alt er boblende og gyllent og deilig. Server med en god salat. |
| Vintips |
| Noe godt fra Toscana |
| Bilder (trykk på bildet for større versjon) |
| Om |
| Registrert: lørdag 24.09.2022. Sist endret: søndag 19.10.2025. Om: Vegetar Kategori: Hovedrett |