Gratinerte fylte conchiglioni

Bilder
Ostefylte pastaskjell
Ostefylte pastaskjell
Ingredienser
250 gr conchiglioni (store pastaskjell)

250 gram ricotta
300 gram revet jarlsberg
50 gram revet parmesan
150 gram fersk mozarella

Tomatsaus
2 stangselleristenger
2 løk
2 store gulrøtter
2 bokser gode tomater
Tørket oregano og litt friske urter
Fremgangsmåte
Begynn med tomatsausen. Kutt grønnsaker i små terninger og stek på lavt varme i litt olje. Ha i friske urter og/eller tørket oregano. Sausen får koke så lenge som vi har tid til - fra ti minutter til en time. Smakes til med en klunk balsamico, et presset hvitløksfedd, salt og mer friske urter.

Pastaskjellene kokes i saltet vann. Ikke kok dem helt ferdige, for da blir de for myke i ovnen. Avkjøl raskt i kaldt vann for å stoppe kokingen - og for at det blir mulig å håndtere dem.

Riv jarlsberg og parmesan, og del mozzarella i biter. Bland med ricotta til en fast blanding. Smak til med pepper, men vær forsiktig med salt, da det er salt i noen av ostene. Har du basilikum eller andre gode urter - hakk i litt av det også. Du kan bruke de ostene du liker og har i hus. Det er ikke viktig å få ostemengdene akkurat rett - en dæsj og en splæsj blir helt supert det

Ha i en skje ostefyll i hvert skjell.

Ha tomatsaus i bunnen av en stor form, og legg skjellene oppå sausen. Gratiner på 225 grader til alt er boblende og gyllent og deilig.

Server med en god salat.
Vintips
Noe godt fra Toscana
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Ostefylte pastaskjell
Ostefylte pastaskjell
Gylden og boblende ost
Gylden og boblende ost
Ferdig fylt og klar for steking
Ferdig fylt og klar for steking
Frisk og god tomatsaus
Frisk og god tomatsaus
Om
Registrert: lørdag 24.09.2022.
Sist endret: søndag 19.10.2025.
Om: Vegetar
Kategori: Hovedrett